Tientallen varkens op snelweg in Barcelona en 14 kilometer file na ongeluk

door admin
Tientallen varkens op snelweg in Barcelona en 14 kilometer file na ongeluk

De snelweg werd in beide richtingen afgesloten tussen Barberà en Santa Perpètua, wat resulteerde in files van meer dan 10 kilometer vanaf Sant Cugat.

Het ongeluk gebeurde tussen een personenauto en een vrachtwagen die varkens vervoerde. Vier personen raakten gewond en een aantal varkens stierf ter plaatse. Bovendien konden door de klap van de botsing de varkens uit de vrachtwagen ontsnappen. Dat maakte de afsluiting van de snelweg A-7 noodzakelijk. Op beelden die gedeeld zijn door de Catalaanse politie, Mossos d’Esquadra, is te zien hoe de varkens de hele snelweg bezetten.

De vrachtwagen kantelde en de cabine vatte vlam. Na aankomst van de hulpdiensten werd het vuur snel gedoofd. Automobilisten werden geadviseerd om te rijden via alternatieve routes C-16/C-25 (richting Frankrijk) en B-23 (Metropolitaans gebied).

De Catalaanse regering heeft bevestigd dat alle levende dieren inmiddels zijn overgebracht en dat de dode varkens bijna allemaal zijn opgeruimd. De opruimwerkzaamheden en het bergen van de vrachtwagen gaan door, waarbij de rijbaan in noordelijke richting nog steeds is afgesloten. De zuidelijke rijbaan van de AP-7 is inmiddels weer geopend, maar er zijn nog steeds vertragingen over een lengte van 12 kilometer.

Recente updates melden dat de vertragingen voortduren. Daarom deelt het Rode Kruis, met steun van de Mossos, vanwege de hitte waterflessen uit aan de gestrande automobilisten op de snelweg.

Dit vind je misschien ook leuk