Toeriste springt in verboden toeristische attractie op Lanzarote

door admin
Toeriste springt in verboden toeristische attractie op Lanzarote

Duizenden mensen bezoeken elke dag wat wordt beschouwd als een van de juwelen van Lanzarote. De toeriste is volgens La Provincia niet de eerste die een verfrissende plons neemt in het helderblauwe water in de bijzondere omgeving. Ondanks het verbod rechtvaardigden bezoekers hun acties vaak door te beweren dat ze zijn uitgegleden. In dit geval is die smoes niet houdbaar, aangezien beelden deze weerleggen. Daarop is duidelijk te zien dat de jonge vrouw bewust het water in gaat voor een korte opfrissessie.  

Niet de eerste keer

In juli vorig jaar was er een ander incident dat nog vers in het geheugen van zowel bezoekers als medewerkers van de toeristische attractie staat geprent. Vier roekeloze toeristen waagden zich namelijk in het meer op hetzelfde complex waar de zeldzame albino-krabben (Munidopsis Polimorpha) leven. Dat is een beschermde inheemse soort die alleen op dit eiland voorkomt en uniek is in de wereld. Net als bij het zwembad geldt er een streng verbod op zwemmen in het meer.

Op beide incidenten kwam veel kritiek op sociale media. Gebruikers hebben geen begrip voor het ongepaste en respectloze gedrag van deze toeristen.

Jameos del Agua

Jameos del Agua is een adembenemende plek op Lanzarote, ontworpen door de legendarische Canarische kunstenaar en architect César Manrique. Dit complex omvat prachtige ondergrondse grotten en tunnels die ontstaan zijn door vulkanische activiteit. Het hoogtepunt van Jameos del Agua is zonder twijfel het betoverende zwembad, gevoed door ondergrondse zeewaterbronnen en omringd door spectaculaire lavarotsformaties. Het is een plek van buitengewone schoonheid en sereniteit.

Als gaat het om een zeer aantrekkelijk ogend zwembad, of beter nog, lagune, het is er strikt verboden te zwemmen. Het is ook verboden om er munten in te werpen voor geluk of anderszins het delicate aquatische ecosysteem te veranderen.

Cesar Manrique

Cesar Manrique was een prominente Spaanse kunstenaar, architect en milieuactivist die bekend staat om zijn buitengewone bijdrage aan de culturele en artistieke ontwikkeling van het eiland Lanzarote. Hij werd geboren op 24 april 1919 in Arrecife, Lanzarote, en overleed op 25 september 1992.

Manrique staat bekend om zijn visionaire benadering van kunst en architectuur, waarbij hij de natuurlijke schoonheid van het eiland combineerde met moderne ontwerpelementen. Hij wordt vaak gecrediteerd voor het vormgeven van de identiteit van Lanzarote en het creëren van een harmonieus samenspel tussen kunst, cultuur en de natuurlijke omgeving.

Dit vind je misschien ook leuk