Torres inspirator achter simpele winst Spanje op Ieren

door admin

De wedstrijd was amper vijf minuten oud of La Roja kwam al op voorsprong. Fernando Torres – de spits kreeg de voorkeur boven Cesc Fabregas – schoot hard en hoog binnen, nadat een eerdere poging van David Silva in schoonheid strandde.

Laatstgenoemde tilde de score meteen na rust naar 2-0 door attent te reageren op een door doelman Shay Given slecht verwerkt schot van Andrés Iniesta. De speler van Manchester City schoof de bal beheerst door een woud van benen binnen.

Heer en meester

De Spanjaarden waren het gehele duel heer en meester. De zwakke ploeg van bondscoach Giovanni Trappatoni wist geen enkele fatsoenlijke kans te creëren en beperkte zich met man en macht tot tegenhouden. Met het verstrijken van de minuten werd het voor de moegestreden Ieren steeds moeilijker de ruimtes te belopen.

Torres

Halverwege de tweede helft zorgde Torres voor de 3-0. De spits kreeg de voorbije maanden de nodige kritiek te verwerken vanwege zijn geringe productiviteit, maar bleef opnieuw koel oog in oog met Given: 3-0. Tien minuten voor het einde zorgde invaller Fabregas met een droge knal voor de 4-0 eindstand.

Vier punten

Spanje heeft met de winst, evenals Kroatië (dat al eerder deze avond met 3-1 van Ierland won en gelijkspeelde tegen Italië) vier punten. Maandag spelen Spanje en Kroatië tegen elkaar en nemen Ierland en Italië het tegen elkaar op.