Tragische incidenten met dodelijke slachtoffers tijdens Sant Joan

door Elize van Loon
Mossos onderzoek moorden

Zeker twee tragische incidenten deden zich voor tijdens de nacht van Sant Joan. De Mossos d’Escuadra (Catalaanse politie) meldde maandagochtend dat ze de “gewelddadige” dood van een man en een vrouw onderzoekt tijdens het Sant Joan festival in Girona. Ook in Barceloneta onderzoekt de politie een incident met een dodelijk slachtoffer.

Een van de twee tragische incidenten speelde zich af in Girona. Rond 22.35 uur vond tijdens Sant Joan een schietpartij plaats in de wijk Font de la Pólvora. Twee andere mensen raakten ernstig gewond. De twee mensen zijn overleden na een ruzie tussen twee vrouwen die heeft geleid tot een gevecht en een schietpartij.

Beide slachtoffers werden levend naar het ziekenhuis gebracht waar het voorval plaatsvond, het Hospital Josep Trueta. Daar probeerden verschillende familieleden de eerste hulp binnen te komen. De Mossos moest tussenbeide komen om dit te voorkomen.

Onderzoek incidenten Sant Joan

De 48-jarige man overleed als gevolg van geweerschoten, terwijl de 44-jarige vrouw werd overreden. “We onderzoeken de gewelddadige dood van twee mensen, een man en een vrouw, in de wijk.”, zo heeft de politie laten weten via het sociale netwerk X. In dit geheime onderzoek wil de politie de oorzaken van het gevecht achterhalen dat leidde tot de fatale schietpartij. De eerste informatie suggereert dat het allemaal begon na een ruzie tussen twee vrouwen in de genoemde wijk van Girona.

Mossos: zoektocht naar daders

Op dit moment zijn de autoriteiten een uitgebreide operatie gestart om de daders te vinden. Het vermoeden bestaat dat ze zich aan de grens met Frankrijk bevinden. Volgens bronnen zoeken de Mossos-agenten specifiek in de omgeving van Santa Llogaia d’Àlguema naar degenen die verantwoordelijk zijn voor de dood van de vrouw.

Incident in Barceloneta

Het was niet het enige tragische incident tijdens Sant Joan in Catalonië. In Barceloneta (Barcelona) overleed rond 5:00 uur een man. Zijn keel was doorgesneden door een andere man tijdens een ruzie, volgens de Mossos d’Esquadra, die deze nieuwe misdaad momenteel onderzoeken. De verdachte probeerde het slachtoffer te beroven. Hij verzette zich en er brak een gevecht uit dat eindigde met de overledene op de grond.

De Guardia Urbana van Barcelona heeft al een verdachte gearresteerd in verband met dit misdrijf, terwijl de Mossos d’Esquadra een onderzoek zijn gestart om de identiteit van het slachtoffer en de omstandigheden waaronder het dodelijke gevecht plaatsvond vast te stellen. Na meer dan drie uur hebben de gerechtelijke autoriteiten het lichaam van het slachtoffer verwijderd uit de Paseo Joan de Borbó, die erg druk is tijdens het San Juan festival vanwege het grote aantal mensen op de stranden van de stad.

Lees ook: Sant Joan in Catalonië, meer coques, vuurwerk en zorg om huisdieren 

Dit vind je misschien ook leuk