Transavia schrapt tientallen vluchten van en naar Spanje in juni

door admin
Transavia schrapt tientallen vluchten van en naar Spanje in juni

Luchtvaartmaatschappij Transavia staat voor een uitdagende zomerperiode. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het maar liefst 331 vluchten in juni zal schrappen, wat neerkomt op ongeveer 5 procent van het totaal.

Onder deze vluchten zijn er tientallen met bestemming Spanje. Het gaat om in totaal 104 vluchten van en naar Alicante (26), Sevilla (20), Ibiza (14), Valencia (10), Palma (10), Barcelona (22) en  Bilbao (2) die niet doorgaan. En helaas lijkt het erop dat de problemen nog niet voorbij zijn, aangezien naar verwachting in juli en augustus nog eens 2 procent van de vluchten geannuleerd moet worden. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij in een persbericht.

Gedupeerden dinsdag op hoogte gebracht

Vandaag zullen vakantiegangers die getroffen zijn door de annuleringen in juni op de hoogte worden gebracht door Transavia of hun reisbureau. Ze kunnen ook zelf het schema raadplegen om te zien of hun vlucht is geannuleerd. Transavia belooft dat als hun vlucht niet in het schema staat, deze gewoon doorgaat. Iets minder dan 80 procent van de gedupeerden is een andere vlucht aangeboden, ruim 20 procent van de reizigers is geannuleerd.

Lees ook: Transavia schrapt vluchten, reizigers vast in Spanje

Klik hier voor een overzicht van de geschrapte vluchten in mei en hier voor een overzicht van de vluchten van Transavia in juni die niet doorgaan. Voor de annuleringen in juli en augustus zal Transavia de getroffen reizigers op 25 mei informeren. Op dit moment kan Transavia nog niet bevestigen welke vluchten in die maand gewijzigd of geannuleerd worden.

Gebrek aan vliegtuigen

Het gebrek aan vliegtuigen is de voornaamste reden voor de annuleringen. De KLM-dochter kampt met een tekort aan toestellen als gevolg van vertraagde leveringen van leasevliegtuigen en de noodzaak van reparaties, waardoor de capaciteit beperkt is.

Momenteel ontbreken er nog vijf vliegtuigen bij Transavia. De komst van drie leasetoestellen heeft aanzienlijke vertraging opgelopen. Daarnaast heeft de KLM-dochter nog twee toestellen nodig, waarvan er één beschadigd is en gerepareerd moet worden. Ook is er een vliegtuig buiten gebruik vanwege onderhoudswerkzaamheden.

Teleurstelling bij duizenden reizigers

Het schrappen van vluchten is geen nieuw fenomeen voor Transavia. In mei werden er al 42 vluchten geannuleerd tussen 3 en 7 mei, zowel van en naar Schiphol als de luchthavens van Rotterdam en Eindhoven. Dit zorgde voor teleurstelling bij duizenden reizigers.

Reizigers wordt geadviseerd regelmatig contact op te nemen met Transavia voor updates en alternatieve regelingen in het geval van annuleringen.

Recht op compensatie

Volgens EU-regelgeving heb je mogelijk recht op compensatie. Als je vlucht is geannuleerd en je hebt geen alternatieve vlucht genomen die door de luchtvaartmaatschappij wordt aangeboden, kun je aanspraak maken op een volledige geldelijke terugbetaling. Is je Transavia-vlucht minder dan 14 dagen voor de oorspronkelijke vertrekdatum geannuleerd, dan kom je wellicht ook in aanmerking voor vlucht compensatie. In de e-mail die Transavia naar mensen heeft gestuurd van wie de vlucht is gewijzigd of geannuleerd staat ook wat hun mogelijkheden en rechten zijn.

Dit vind je misschien ook leuk