Tsunami van vrijgezellen voor Benidorm in 2024

door admin
Tsunami van vrijgezellen voor Benidorm in 2024

Benidorm, de populaire feestbestemming van Spanje, verwacht een golf van vrijgezellenfeesten in 2024. Uit vroege boekingsgegevens blijkt dat het resort volgend jaar plaats kan bieden aan één op de acht reizen.

Deze toestroom van pre-huwelijksfeesten zal naar verwachting een economische impuls van ongeveer 40 miljoen euro opleveren voor lokale bedrijven. De hotspot aan de Costa Blanca is de afgelopen jaren getuige geweest van een aanzienlijke stijging van het aantal boekingen voor vrijgezellenfeesten, waarbij een Brits bedrijf sinds 2018 een verbluffende stijging van 700% meldt.

Nu onthult Matt Mavir, algemeen directeur van Last Night of Freedom, dat de aanvragen voor 2024 alle verwachtingen overtreffen, met ongeveer een op de acht vrijgezellenweekends die volgend jaar in Benidorm zullen plaatsvinden. “Benidorm is al ongelooflijk populair, maar volgend jaar lijkt de badplaats klaar om het volgende niveau te bereiken”, zegt Matt Mavir. “Geen andere plaats op Europa’s vasteland komt momenteel in de buurt van Benidorm. We kunnen het alleen maar omschrijven als een tsunami van vrijgezellenfeesten. In feite is de sector alleen al zo’n 30 tot 40 miljoen euro per jaar waard voor Benidorm.

“Heilige drie-eenheid” van locaties voor vrijgezellenfeesten

Volgens Matt, die meer dan 45.000 vrijgezellenreizen heeft georganiseerd, heeft Benidorm andere populaire bestemmingen zoals Praag en Dublin voorbijgestreefd om deel uit te maken van de “heilige drie-eenheid” van vrijgezellenfeestlocaties, naast Liverpool en Newcastle. Samen zijn deze drie bestemmingen goed voor meer dan de helft van alle geboekte reizen voor 2024 tot nu toe.

Hoewel Liverpool al lang een favoriete keuze is, heeft Benidorm de afgelopen jaren een explosie van boekingen meegemaakt. Sinds 2018 zijn de reizen naar de zonovergoten Spaanse badplaats met maar liefst 700% gestegen. Bovendien zal het aantal reizen naar verwachting in 2024 opnieuw verdubbelen.

Lees ook: Córdoba verbiedt net als Málaga vrijgezellenfeesten

Desondanks is het Newcastle dat het grootste aantal vrijgezellenfeesten heeft georganiseerd tijdens het afgelopen weekend (19-21 mei). Schattingen van de industrie geven aan dat deze Engelse stad de komende dagen meer dan 320 groepen zal verwelkomen.

De honderden groepen die van plan zijn Benidorm te bezoeken, zullen een aanzienlijk bedrag opleveren voor lokale bedrijven. Matt Mavir voegt eraan toe: “Dat is een duizelingwekkend bedrag voor elke stad, wat aantoont hoe belangrijk de sector is voor Benidorm. Het resort heeft fantastisch werk verricht door de sector te omarmen en plukt daar nu de vruchten van.

Lees ook: Groot nieuw winkelcentrum voor Benidorm

Dit vind je misschien ook leuk