Update: Nog vijf gewonden in ziekenhuizen na drama op Mallorca, waaronder drie Nederlanders

door Elize van Loon
terras medusa beach

Donderdagavond stortte een vol terras op de eerste verdieping van een restaurant/club in Palma de Mallorca in. Vier mensen zijn omgekomen bij het drama met het dakterras en in eerste instantie sprak men over 27 gewonden. Inmiddels is er een update over de gewonden. Naar de oorzaak van het drama doet men nog onderzoek.

Op zaterdag is het aantal van vier doden bevestigd – twee Duitse toeristen van in de 20, een 23-jarige Spaanse werknemer en een Senegalese man van 44. Daarnaast was er sprake van 16 gewonden. Van de gewonden verkeerden zeven in kritieke toestand en negen in ernstige toestand. Zij werden behandeld in verschillende ziekenhuizen in Palma. Zaterdag werd bekend dat vijf gewonden blijven opgenomen in particuliere centra en het Son Espases ziekenhuis. Dit meldde de Gezondheidsdienst Balearen.

Nederlanders onder de gewonden

Een 30-jarige man uit Nederland ligt nog steeds in ernstige toestand in het Juaneda ziekenhuis als gevolg van een traumatisch hersenletsel. Twee andere Nederlanders en een Spanjaard zijn ook opgenomen in particuliere centra – Juaneda en Quirónsalud Group – met mild letsel en lichte verwondingen. Hun toestand gaat vooruit. Een 26-jarige vrouw met een verwondingen aan de borst ligt in het ziekenhuis Son Espases. Haar toestand is stabiel. Een 34-jarige Duits slachtoffer was opgenomen in het Clínica Juaneda. Hij is daaruit op zijn verzoek ontslagen.

Onderzoek naar oorzaak drama met dakterras

De nationale politie werkt samen met technici om de oorzaken van de instorting in Playa de Palma op te achterhalen. Het incident vond plaats op donderdagavond, het dakterras was na renovatie pas twee dagen open. De hypothese is dat het 140 vierkante meter grote terras niet voorzien was op het gewicht dat het zou moeten dragen. Onderzoekers stellen zich de vraag of het dakterras sowieso wel te gebruiken was. Een technische inspectie van het pas vernieuwde terras bracht aan het licht dat er zaken waren die “de structuur in gevaar brachten”.  Daardoor zou het dakterras “niet begaanbaar” zijn.

Lees ook: tragedie in toeristisch epicentrum op Mallorca na instorting dakterras

Dit vind je misschien ook leuk