Vakantie met kids naar de Canarische Eilanden? Bezoek deze attracties!

door admin
Vakantie met kids naar de Canarische Eilanden? Bezoek deze attracties!

Op deze subtropische stukjes land zijn meer dan voldoende interessante attracties voor kinderen van alle leeftijden. En met deze tips kom je terecht op plaatsen die ook jou en je partner een topvakantie bezorgen!

Maak een wandeling door het woud op La Gomera 

De Canarische eilanden staan vooral beken om de woeste rotspartijen en grimmige gestolde lavastromen. Maar er zijn genoeg plekken vol met groene weelde, en die nodigen uit tot een wandeling met het hele gezin. Op het kleinere La Gomera vind je een uniek bostype, de zogenaamde Laurisilva, die bestaat uit loof- en palmbomen. Deze groene oase wordt gevoed door het vocht van de straalstromen over de Atlantische Oceaan en geeft je het idee dat je in het regenwoud bent aangekomen. Er zijn weinig mooiere natuurlijke plekken op de eilanden, en je kinderen zullen met open mond de rondwandeling volgen. 

Versla El Teide op Tenerife 

Een gigantische vulkaan, midden in een onwerkelijk maanlandschap, zo hoog dat het er zelfs in de zomer koud kan worden. El Teide is een fantastische belevenis, en dankzij de berglift en de goede bereikbaarheid per auto kan je deze vuurberg ook met je kids bezoeken. Wijs ze op de grillige rotsformaties, toon ze de wijdse uitzichten over de oceaan vanaf de top, en laat ze kennismaken met de unieke flora en fauna van het vulkaanlandschap. En na de vakantie kunnen je kinderen op school vertellen dat ze een vulkaan beklommen hebben!

De magische stranden van La Palma 

Natuurlijk ga je naar het strand op Las Canarias. Als je wat jongere kinderen hebt, dan wil je waarschijnlijk een kuststrookje met goede voorzieningen. La Palma biedt een evenwicht tussen prachtige natuurlijke stranden en kindvriendelijk in het zand spelen. Het eiland heeft goede horecagelegenheden en prima omkleedruimtes, fijn zand en ondiepe kustwateren, en toch de sprookjesachtige omgeving waar volwassenen warm voor lopen.

Bezoek een waterpark op Gran Canaria

Gran Canaria (wat trouwens níet het grootste eiland is) is vrij toeristisch, en daarom kan je er moderne attracties als een waterpark tegenkomen. Dat is een uitkomst als je het een eng idee vindt om je kleintjes in de zee te laten spelen. Aqualand Maspalomas, Lago Taurito en Amadores zijn alle drie goede keuzes als je Gran Canaria met kinderen bezoekt. Zij spelen zorgeloos in de pierebadjes en speeltuinen, en jij en je partner kunnen de uitdagende glijbanen en stroomversnellingen uitproberen.

Maak een roadtrip op Lanzarote 

Het meest zuidelijke Canarische Eiland is Lanzarote, en hier vind je een flink aantal bezienswaardigheden die jou en je kids nog lang zullen heugen. Een botanische tuin met cactussen en schildpadden, actieve vulkanische bronnen en uitgestrekte zoutvlakten zijn een paar van de attracties. Op een vakantie Lanzarote kan je een huurauto regelen en de leukste plekjes van het eiland met je gezin bezoeken. Boek een tripje op een boot met glazen bodem, verken de fabelachtige (en gezinsvriendelijke) stranden en ontdek de grotten in het noorden van het eiland. 

Spot walvissen en dolfijnen op El Hierro 

El Hierro is het kleinste en minst toeristische van alle Canarische Eilanden. Je komt hier dan ook niet om onbeperkt van buffetten te genieten of te bakken op het strand. El Hierro is een fantastische plek voor één van de leukste uitjes met kids: een whale watching cruise. In een motorboot bezoek je de leefgebieden van walvissen, dolfijnen en de andere zeezoogdieren, waarvoor de eilanden een belangrijke habitat zijn. Terwijl de gids jullie alles vertelt over hoe deze prachtige, intelligente dieren leven kan je je kinderen uitdagen om zo veel mogelijk verschillende walvissen te herkennen: er zwemmen hier meer dan tien soorten rond!

Lees ook: Deze Spaanse regio’s overtreffen nu al het aantal toeristen van 2019

Dit vind je misschien ook leuk