Vijf bijzondere, lokale mode-winkels in Valencia

door admin
Vijf bijzondere, lokale mode-winkels in Valencia

Voor wie mode een manier is om zich te uiten en om zich uniek te voelen, zijn dit soort lokale boetiques een waar geschenk. Hoe leuk is het niet om op vakantie te zijn en als souvenir een paar unieke items of asseccoires aan je garderobe toe te voegen? Hier volgen een paar winkels die je als toerist of trotse local niet mag overslaan. 

Winkelstad Valencia

Valencia biedt een breed scala aan winkelervaringen, van chique boetieks in de wijk Eixample tot de bruisende Mercado Central, waar lokale producten in overvloed aanwezig zijn. Struin door de historische wijk El Carmen met zijn smalle straatjes en ontdek unieke winkels die handgemaakte sieraden, keramiek en traditioneel Spaans textiel aanbieden. Voor liefhebbers van luxe is de Calle Colón de place-to-be, met high-end merken en internationale designers.

Naast de traditionele ambachtelijke markten is Valencia ook een hub voor moderne trends. Verschillende winkelcentra zoals het Aqua Multiespacio en Nuevo Centro bieden een one-stop-shop ervaring met een breed scala aan internationale en Spaanse merken

1. Alpargatería Sanchis

Deze schoenenzaak is gespecialiseerd in de typisch Spaanse espadrilles. Sanchis is sinds 1942 op de Calle de Cervantes nummer 6 te vinden en ademt Valenciaanse traditie. Eigenaar José Francisco Sanchis de la Orden zegt: “We krijgen regelmatig bezoek van Italianen en Fransen. Niet iedereen koopt iets, maar velen zijn nieuwsgierig naar onze collectie. En verrassend genoeg komen er de laatste tijd ook veel jonge mensen.” De winkel biedt lokaal geproduceerde espadrilles en heeft ervoor gekozen om niet online te gaan. “Soms zijn de oude manieren de beste,” voegt Sanchis toe.

2. Doam Slow Fashion

Aan de Calle Gravador Esteve vinden we de boetiek van Marina Domínguez, die met grote zorg merken selecteert die haar visie op duurzame mode delen. “Wat ik aanbied, gaat verder dan kleding. Het is een levensfilosofie,” vertelt Marina. Haar winkel biedt naast alledaagse stukken ook exclusieve items voor bijzondere gelegenheden, allemaal in lijn met ethische productie en verantwoord consumeren.

3. Simuero

Internationaal bekend maar met een sterke lokale aanwezigheid. Oprichters Rocío en Jorge ontwerpen en vervaardigen elk sieraad in hun atelier aan de Calle Burriana 44. “Elk stuk dat we maken is een klein kunstwerk, gemaakt met liefde en aandacht voor detail,” zegt Rocío. Bezoekers kunnen op afspraak langskomen om het creatieve proces van dichtbij mee te maken.

4. Sombreros Albero

Deze historische hoedenwinkel, met meer dan 200 jaar geschiedenis, is gevestigd op de Plaza del Mercado en aan de Calle Xátiva. “We zijn een onderdeel van de ziel van Valencia,” zegt eigenaar Manuel Albero. Met een assortiment dat varieert van traditionele hoeden tot moderne petten, vertegenwoordigt Sombreros Albero het tijdloze karakter van Valenciaanse ambacht.

5. Black Cape

Gelegen aan Hernán Cortés 14, zet Black Cape een nieuwe standaard voor mannelijke elegantie. “Onze kleding is een investering in jezelf,” aldus eigenaar Carlos Pérez. Van pakken tot casual kleding, alles wordt voornamelijk in Europa geproduceerd. Ze bieden tevens een exclusieve maatwerk service, waarmee ze een complete winkelervaring garanderen.

Dit zijn een paar winkels waar je waardevolle herinneringen kunt kopen. Vakmanschap staat er nog hoog in het vaandel en de makers hebben als doel hun klanten zich uniek te laten voelen. 

Lees ook: Fashion sharing nieuwste trend in Spanje

Dit vind je misschien ook leuk