Vijftien arrestaties gerelateerd aan de bende Latin Kings in Spanje

door admin
Vijftien arrestaties gerelateerd aan de bende Latin Kings in Spanje

Hij wordt ervan beschuldigd dat hij de criminele activiteiten van de bende zou blijven leiden vanuit de Teixeiro-gevangenis in A Coruña. De gearresteerden worden onder meer beschuldigd van het behoren tot een criminele organisatie, drugshandel, verwondingen en bedreigingen.

‘El Padrino’

Velastegui, alias ‘El Padrino’, zit een straf uit voor het beroven van een stel dat onder schot in een auto zat in Casa de Campo in Madrid. Vervolgens zou de leider van de Latin Kings de man van het stel in de kofferbak hebben gestopt om diens vriendin seksueel te misbruiken. Ook de partner van Velastegui en twee andere mannen zijn gearresteerd.

De operatie van de Guardia Civil, Torcido genaamd, begon nadat in juni 2021 drie jonge mannen in Galapagar (Madrid) met een machete waren neergestoken tijdens een gevecht tussen leden van de Latin Kings en de rivaliserende bende ‘Trinitarios’.

Een “heractivering” van de bende in Madrid

De afgelopen tijd waren er verschillende gewelddadige confrontaties tussen strijdende partijen binnen de Latin King. Zo kwam de Guardia Civil de organisatie op het spoor. Concreet hadden ze een “heractivering” van de bende ontdekt op verschillende plaatsen verspreid door de regio Madrid. Zo ook in Galapagar, waar het anti-bende actieplan nog steeds actief is. Op 2 september arresteerde de nationale politie zes vermoedelijke leden van de Latin King. Vier van hen waren op dat moment minderjarig. Ze zouden deel hebben genomen aan een vechtpartij tijdens festiviteiten in de stad San Sebastián de los Reyes. Hierbij raakten een bendelid en een buurman gewond door twee schoten.

Dominican Don’t Play (DDP)

Bovendien bleven de politiediensten Velastegui in de gaten houden omdat hij ondanks het feit dat hij in de gevangenis zat, nog steeds aan het hoofd stond van de bende. Deze bende concurreert momenteel met andere, machtigere groepen, de Trinitarios en de Dominican Don’t Play (DDP). Als in een proces in 2007 achtte het Openbaar Ministerie het bewezen dat Velastegui in 2000 in Galapagar de ‘Heilige Stam Amerika Spanje van de Almachtige Natie’ van de Latin Kings stichtte.

Dit vind je misschien ook leuk