Zapatero om tafel met zakentop

door admin
Zapatero om tafel met zakentop

De vergadering vond plaats in het regeringspaleis La Moncloa te Madrid. Er zijn 30.000 trainee-schappen in het leven geroepen ter stimulering van de werkgelegenheid. Volgens de premier biedt praktijkgerichte training in een bedrijf de meeste garantie op een baan.

Emilio Botín, president-directeur van Banco Santander biedt 2.000 plaatsen aan voor het nieuwe plan. Ook werden nieuwe opleidingsprogramma’s overeengekomen binnen de grootste bedrijven in Spanje.

Telefónica’s president, César Alierta, coördineert een werkgroep met de minister van Belasting en die van Economische Zaken om het programma op te starten.

Zapatero benadrukte dat de vorige onmoeting met dezelfde topzakenlieden zijn vruchten heeft afgeworpen, aangezien het vertrouwen van de financiële markten in Spanje nu groter is dan in november vorig jaar.

Zwart geld

Ook werd er uitvoerig gesproken over de zwarte geld economie in Spanje, die volgens verschillende schattingen tussen de 15% en 25% van het Bruto Binnenlands Product uitmaakt.

Volgens de Spaanse minister van Werk, Valeriano Gómez is het zwarte geld circuit meer te vinden in ‘fake’ bedrijven dan dat het gaat om onregelmatigheden in het normale bedrijfsleven.

Dit vind je misschien ook leuk