Zo viert Gran Canaria de ‘Día de Canarias’

door admin
Zo viert Gran Canaria de 'Día de Canarias'

De Guagua Turística rijdt met Canarische muziek en inwoners van alle acht eilanden kunnen instappen voor een speciale prijs van 4 euro. Bovendien krijgen alle passagiers producten uit Canarias cadeau, zoals ambachtelijke jam, bananen en ambrosia.

Centrale rol voor de ‘parranda’

De parranda (traditionele muziekgroep) Amigos Isleños speelt een centrale rol tijdens de festiviteiten. De muzikanten stappen in de bus om hun traditionele repertoire te spelen tijdens drie rondritten langs de meest karakteristieke plekken van Las Palmas de Gran Canaria. Deze speciale tours met Canarische muziek vertrekken vanaf Parque Santa Catalina om 10:00, 15:30 en 17:00 uur. De parranda treedt ook op bij het informatiepunt op Plaza de Canarias om 11:20 uur en bij het informatiepunt in Parque de San Telmo om 16:30 uur.

Gedurende de dag delen het City Sightseeing-team en de toeristische informatiepunten van Las Palmas de Gran Canaria Canarische producten uit in samenwerking met bedrijven als La Molina Artesanía, Asprocan en Tirma. 

Optocht Paseo Romero 

Op de populaire Paseo Romero, georganiseerd door de Real Club Victoria en de gemeente, zullen duizenden inwoners en toeristen samenkomen om de tradities en volkscultuur van de eilanden te vieren in een feestelijke sfeer. Twaalf karren getrokken door koppels ossen of muilezels vertrekken om 12.00 uur vanaf Parque de Santa Catalina. De route van de karren, parrandas (muziekgroepen), folkloristische groepen en bedevaartgangers gaat verder door de straten Luis Morote, General Vives, Sagasta en eindigt op Calle Tenerife, naast de Paseo de Las Canteras.

Vieringen op andere plaatsen

Naast de activiteiten in Las Palmas de Gran Canaria zijn er ook vieringen op andere plaatsen op Gran Canaria. Zo geeft Los Gofiones in Arucas een concert vanaf 12:00 uur.

Agüimes

In Agüimes vinden er concerten, parrandas, voorstellingen van traditionele spellen en kinderanimatie plaats op het Recinto Ferial en het Plaza del Rosario. In het Recinto Ferial van Agüimes, van 11.00 tot 15.00 uur, is er een programma vol met Canarische cultuur, met optredens van Besay Pérez om 12.00 uur en van Taburiente om 13.30 uur. De toegang is gratis.

Deze activiteiten en vieringen ter ere van de ‘Día de Canarias’ bieden zowel inwoners als bezoekers de mogelijkheid om de unieke cultuur en identiteit van de Canarische eilanden te vieren.

Dit vind je misschien ook leuk