Zo werd Ikea trending topic in Spanje

door admin
Zo werd Ikea trending topic in Spanje

De orka Gladis was de afgelopen dagen een van de trending topics op Twitter in Spanje. De aanleiding hiervoor vormden nieuwsberichten over de aanval van een groep orka's, vermoedelijk onder leiding van Gladis, op verschillende schepen in Spaanse wateren.

Een van die schepen zonk bijna en een ander verging volledig. De theorie van deskundigen is dat orka Gladis ooit getraumatiseerd is geraakt door een aanvaring met een schip en sindsdien andere orka’s leert om jachten in de buurt van Gibraltar aan te vallen.

Afgelopen maandag zijn zelfs drie bemanningsleden van een zeilboot gered in Tarifa nadat een groep orka’s hun boot had geraakt. Diezelfde week maakten vier andere zeelieden bij Gibraltar een soortgelijke situatie mee en moesten ook worden gered van hun zinkende boot.

Orka Gladis werd trending topic

Het nieuws werd gedeeld op Twitter en de memes en commentaren op dit nieuws lieten niet lang op zich wachten. De berichten maakten van de naam Gladis binnen enkele uren een trending topic.

Knuffeldier

Dat bracht de Zweedse meubelgigant ertoe van het moment gebruik te maken om reclame te maken voor een knuffel van een orka, die ze Gladis hebben genoemd. Ze beschrijven de orka als ‘peluche, orca justiciera’, wat ‘knuffeldier, orka voor gerechtigheid’ betekent.

In de Tweet van Ikea die viraal is gegaan staat bij de foto van de knuffel de tekst: “Gerechtigheid overdag, schattig ‘s nachts. Wie wil er geen #Gladis die hun bed beschermt? #TeamGladis”.

Bekijk ook: Orka’s brengen opnieuw een zeilboot bijna tot zinken bij Spanje

Dit vind je misschien ook leuk