Meeste activa Russische oligarchen in Spanje geconcentreerd in Catalonië

door admin
Meeste activa Russische oligarchen in Spanje geconcentreerd in Catalonië

Andere activa zijn gevonden in de provincies Alicante, Malaga en de Balearen. In totaal gaat het volgens El País die toegang had tot gegevens van het onderzoek van de opsporingsdiensten om vier jachten, een aanlegsteiger en 29 woningen.

In Catalonië zijn in totaal 14 eigendommen gevestigd, waarvan 11 in de provincie Girona en de andere drie in Tarragona. In deze provincie beval een rechter op 4 april nog de inbeslagname van een jacht met een waarde van meer dan 100 miljoen euro. Daarbij was in de haven van Barcelona twee weken eerder een tweede megajacht geïmmobiliseerd.

De rest van de eigendommen die naar verluidt verbonden zijn met zakenlieden met nauwe banden met Poetin en het Kremlin zijn verdeeld over Alicante met zeven eigendommen; Malaga, met vier, en het eiland Mallorca, waar twee pleziervaartuigen zijn geïmmobiliseerd en vier andere gebouwen en een havenligplaats zijn gevestigd.

Girona

• 11 woningen

Barcelona

• 1 luxe jacht

Tarragona

• 3 eigendommen
• 1 luxe jacht

Balearen

• 1 ligplaats
• 4 woningen
• 2 luxe jachten

Alicante

• 7 eigendommen

Malaga

• 4 woningen

Volgens bronnen heeft de Algemene Raad van Notarissen de 150 miljoen records van deze database gecontroleerd op basis van de sanctielijst die is opgesteld door de Europese Raad als reactie op de invasie van Oekraïne door Rusland. Deze omvat momenteel 1.091 mensen en 80 entiteiten.

In totaal heeft het spuerwerk van de Algemene Raad van Notarissen het mogelijk gemaakt om operaties te identificeren van 14 personen die op de EU-lijst staan ​​en nog eens 88 die daarmee verband houden. Daarnaast heeft het de notariële activiteiten beoordeeld van acht in Spanje geregistreerde bedrijven en nog eens zeven in het buitenland – in het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Litouwen en Liechtenstein – die rechtstreeks verband houden met de gesanctioneerde bedrijven, evenals een aanlegsteiger voor boten en 29 eigendommen.

Van deze laatste zijn er 11 rechtstreeks eigendom van de gesanctioneerde personen of hun bedrijven, en de overige 18 staan ​​op naam van familieleden.

Dit vind je misschien ook leuk