Motie tegen toeristenbelasting in alle Valenciaanse gemeenten

door admin
Motie tegen toeristenbelasting in alle Valenciaanse gemeenten

De rechts-conservatieve partij wil zo haar “absolute oppositie” tonen. 
Juan Francisco Pérez, plaatsvervangend secretaris van de Valenciaanse PP (PPCV), heeft in verklaringen aan de ABC-krant verklaard dat hij dit tarief als een “verplichting” beschouwt die “het herstel van een van de belangrijkste economische motoren van de regio belemmert”.

Generalitat ‘blijft behoeften van de sector negeren’

Volgens Pérez blijft de Generalitat “de behoeften van de sector negeren”. Het regiobestuur blijft erbij een wetsvoorstel in te willen dienen bij de Valenciaanse rechtbanken om een ​​vergoeding goed te keuren die “toeristen die de regio bezoeken moeten betalen”. Hieronder zijn ook de Valencianen zelf: zo’n 34% van de overnachtingen in de Gemeenschap komt overeen met toeristen uit de regio.

Onenigheid binnen de Generalitat

Deze tegenstand van de PP’ers in de gemeentehuizen vergroot de twijfels over het plan onder de regeringspartners van de Valenciaanse regering. Zo erkende de voorzitter van de Hosbec hotelvereniging, Toni Mayor, dat de “meerderheid” van de gemeenteraden tegen de toepassing van het tarief is. Bovendien geldt dit ook voor die gemeenten die worden bestuurd door de PSOE-PSPV, terwijl die de meerderheid heeft in de coalitie die de Gemeenschap bestuurt samen met de partijen Compromís en Podem.

Dit vind je misschien ook leuk