Spanje onder 19 wordt voor de vierde keer Europees kampioen

door admin

Tijdens het Europees kampioenschap 2022 voetbal vrouwen onder de 19 slaagde Spanje erin om kampioen te worden. Spanje versloeg Noorwegen met 2-1, maar de winst kwam niet vanzelf. Al binnen 5 minuten kwam Noorwegen op voorsprong na een verdedigingsfout van Spanje.

Opstand Spaanse staf na afgekeurd doelpunt

Een half uur later zorgde Ane Elexpuru van Spanje, na een verdedigingsfout aan de kant van Noorwegen, voor de gelijkmaker en lukte het Spanje een paar minuten later zelfs om een tweede goal te maken. Helaas voor de Spaanse dames werd dit doelpunt direct afgekeurd wegens buitenspel. De beslissing van de leiding was twijfelachtig, wat direct leidde tot behoorlijk wat opstand van de Spaanse staf.

Spanje overheerst in wedstrijd maar doelpunten kwamen niet vanzelf

De rust deed het Spaanse team ogenschijnlijk heel goed want de dames kwamen aanzienlijk sterker terug in de wedstrijd. Spanje kwam diverse keren heel dichtbij een tweede treffer, maar de voorsprong liet tot na de reguliere speeltijd op zich wachten. De scheidsrechter voegde 4 minuten extra toe aan de wedstrijd en in de laatste minuut voor het eindsignaal zorgde Bartel er via een lange voorzet in om de winnende goal te maken.

Spanje onder 19 voor de vierde keer Europees kampioen

Met deze winst sleepte het Spaanse damesteam de vierde EK-titel binnen. In 2004, 2017 en 2018 werden de Spaanse dames ook al Europees kampioen. Een knappe prestatie, vooral gezien het feit dat Spanje negen keer een EK-finale speelde.

Het toernooi was in alle opzichten succesvol te noemen voor de jonge damesploeg. Spanje werd namelijk niet één keer verslagen tijdens het EK; het team won negen keer en speelde twee keer gelijk.