Rajoy geeft persconferentie over noodhulp om 12 uur op zondag

door admin
Rajoy geeft persconferentie over noodhulp om 12 uur op zondag

Na opvallend afwezig te zijn geweest in de laatste dagen, waarin de speculaties rond de nabije redding van Spanje en zijn financiële sector, hoogtij vierden, neemt Rajoy nu eindelijk zelf het woord.

Tot nu toe liet hij deze taken over aan zijn minister van Economische Zaken, Luis de Guindos en aan zijn vice-premier en tevens regeringswoordvoerdster, Soraya Saenz de Santamaria. Deze spraken eensgezind over ‘financiële steun’ in plaats van over ‘noodhulp’.

Eerder nog was er kritiek op de premier omdat hij in plaats van zijn land te besturen, aanwezig zou zijn bij de eerste wedstrijd van het Spaanse nationale elftal vanavond om 18 uur.

100 miljard euro

Gisteravond werd bekend dat Spanje een beroep doet op het noodfonds van de EU om de financiële sector in zijn land op de been te houden. Er is een bedrag voor Spanje beschikbaar gesteld tot 100 miljard euro. Tot nu toe lijkt het erop dat 30% van de Spaanse banken geld nodig heeft. Daarmee moet voorkomen worden dat de kleine, zieke banken de grotere landelijke banken meesleuren in hun val. 

Bron: El País

Dit vind je misschien ook leuk