Vier Spaanse restaurants zeker van plek in top-100 beste restaurants ter wereld

door admin
Vier Spaanse restaurants zeker van plek in top-100 beste restaurants ter wereld

Het blijft nog even geheim welke restaurants bij de laatste vijftig zijn beland en welk restaurant zich als beste ter wereld mag kronen. Als voorproefje op het evenement zijn nu al de restaurants bekendgemaakt die op de 51e tot en met de 100e plek in deze ranking zijn geëindigd.

Spaanse chef wederom genomineerd

Een van de Spaanse chefs die eerder al werd geroemd met een 57e plek binnen de top-100 beste chef-koks ter wereld, neemt met zijn restaurant nu ook weer een plekje in op deze lijst. Chef-kok Quique Dacosta uit Extremadura eindigde op plaats 74 met zijn gelijknamige restaurant in Dénia. De jury roemt vooral ‘zijn legendarische versie van de Valenciaanse paella’ en het feit dat hij wisselende menu’s biedt waarin esthetiek, techniek en technologie perfect met elkaar worden gecombineerd.

Vier Spaanse restaurants in tweede helft top-100 beste restaurants ter wereld

Dacosta verbeterde zijn positie met zeven plaatsen binnen deze ranking ten opzichte van de vorige ranking in 2019. Er zijn meerdere Spaanse restaurants die zijn doorgedrongen in de ranking van dit jaar. Op plaats 92 staat namelijk restaurant Arzak in San Sebastián; het restaurant van chef-kok Ángel León, genaamd Aponiente eindigde op plaats 79. Restaurant Nerua uit Bilbao is met een 53e plaats momenteel het best geplaatste Spaanse restaurant.

Het blijft nog even spannend welk restaurant zich begin oktober het beste restaurant ter wereld mag noemen. Wat nu al wel bekend is, is dat er in de top-100 beste restaurants ter wereld restaurants uit 22 verschillende landen verdeeld over 6 continenten voorkomen. Het land met de meeste vermeldingen binnen deze ranking is Japan.

Hoe presteerde Spanje bij de laatste ranking?

In 2019, de laatste editie van deze ranking, stond Asador Etxebarri in Axpe op een derde plek van beste restaurants ter wereld. Mugaritz in San Sebastián nam toen een zevende plek in. In deze editie stonden maar liefst elf Spaanse restaurants in de ranking van ‘Beste restaurants ter wereld 2019.

Dit vind je misschien ook leuk