Tien Europese steden met de meeste zonuren in 2022

door admin
Tien Europese steden met de meeste zonuren in 2022

En wat is dan de stad met de meeste zonuren van Europa? Het vakantieportaal Holidu heeft dankzij gegevens van World Weather Online het gemiddelde aantal uren zonneschijn per maand geteld en een kaart gemaakt op basis waarvan je een volgende citytrip vol zon kunt boeken.

“Deze rangschikking is uitgevoerd door het gemiddelde aantal uren zonneschijn per maand in elke stad voor de jaren 2009 tot 2021 en de voorspelling voor 2022 te extraheren. In totaal zijn de 300 meest bevolkte steden in Europa geanalyseerd.”, meldt Holidu. Het zal je niet verbazen dat in totaal zes Spanse steden in de top 10 verschijnen. Dan zijn er nog drie Italiaanse steden en één Franse.

10. Palermo

Sicilië heeft drie steden in deze ranglijst van uren zonneschijn. Palermo, de hoofdstad, heeft ongeveer 340 zonuren per maand en een gemiddelde temperatuur van 19º. Deze stad, beoordeeld als een culturele smeltkroes, biedt toeristen authentiek Siciliaans straatvoedsel, het grootste operagebouw van Italië en vele historische gebouwen die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

9. Granada

Granada heeft zoveel bezienswaardigheden dat we niet weten waar we moeten beginnen. Nog één: de uren zonneschijn. Volgens de ranglijst heeft Granada 341 zonuren en gemiddeld 17 graden. Struin oeverloos door de smalle straatjes van de wijk Albaicín naar het Plaza de San Nicolas waar je voor het Alhambra naar een van de meest ongelooflijke zonsondergangen ter wereld kunt kijken.

Of geniet van een magische wandeling langs de Paseo del los Tristes naar Sacromonte, met zijn prachtige straten vol geuren en zijn flamenco-sfeer.

8. Las Palmas

Er is geen zon zoals die op de Canarische Eilanden. Las Palmas is de hoofdstad van Gran Canaria en de grootste stad van de Canarische archipel. Het is een populaire uitvalsbasis voor reizigers die de vulkanische eilanden willen verkennen.

Het is ook een ideale plek tijdens de maanden in het laagseizoen, aangezien de temperaturen in Las Palmas in oktober en november nog gemiddeld 21º bereiken. Het aantal uren zonneschijn, 341, maakt het een veilige reis voor diegenen die op zoek zijn naar zon- en strandtoerisme.

7. Nice

Op de zevende plaats staat Nice, hoofdstad van het departement Alpes-Maritimes en gelegen aan de Côte d’Azur, met 342 zonuren en gemiddeld 17º. Nice biedt bezoekers zandstranden, uitstekende bars en restaurants, een overvloed aan cultureel en architectonisch aanbod en, als klap op de vuurpijl, fantastisch weer.

6. Valencia

Valencia is de zesde zonnigste stad van Europa, met gemiddeld 343 zonuren per maand. Deze havenstad, gelegen aan de zuidoostkust van Spanje, is een genot om te bezoeken als je een stedentrip wilt combineren met een strandvakantie. Valencia is ook een ideale stad om per fiets te verkennen

5. Messina

Op de vijfde plaats, met gemiddeld 345 zonuren per maand, keren we terug naar Italië, naar Messina, de derde grootste stad op het eiland Sicilië. Deze havenstad is een bloeiende toeristische bestemming voor cruiseschepen en ligt op de noordoostelijke punt van het eiland. Door de ligging biedt het een breed scala aan prachtige kustlijnen om uit te kiezen zodra je aanmeert in de stad. Messina heeft ook een geweldig regionaal museum en een van de beste kathedralen van Sicilië, de Normandische kathedraal van Messina, met marmeren fonteinen in het interieur.

4. Málaga

De kust van Málaga heet niet voor niets Costa del Sol. Málaga, de vierde stad in de ranglijst met 345 uur en een gemiddelde temperatuur van 20º, is de favoriet van mensen die op zoek zijn naar mooi weer. Eerder schreven we al over het feit dat Málaga een zeer geliefde stad is onder expats. 

3. Murcia

Wie kan de charmes van Cala Cortina weerstaan, gekozen als een van de beste stranden van Spanje? Murcia heeft naast prachtige stranden veel zon. In totaal 346 uur en 20º temperatuur. Het kustgedeelte van de regio staat eigenlijk bekend als de Costa Cálida vanwege het microklimaat, waardoor de regio het hele jaar door warm is met warm water.

2. Catania

Catania, tweede in de ranglijst, heeft gemiddeld 347 zonuren per maand. Catania ligt aan de oostkust van Sicilië, aan de voet van de beroemde actieve vulkaan Etna. De barokke oude binnenstad van Catania staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, dus liefhebbers van geschiedenis en cultuur zullen zich vergapen aan bezienswaardigheden zoals het Biscari-paleis en Piazza del Duomo. Om te profiteren van het goede weer, moet je naar de stranden gaan. Degene die bekend staat als “het strand” heeft 18 km zand.

1. Alicante

Met gemiddeld 349 zonuren per maand en een gemiddelde temperatuur van 19º is Alicante de ultieme bestemming voor zonaanbidders. De stad staat bekend om zijn prachtige kustlijn aan de Costa Blanca, die brede openbare stranden biedt waar je kunt zonnebaden op het zand of in het water kunt springen en watersporten kunt uitproberen.

Dit vind je misschien ook leuk