Tomatenfeest in Bunol

door admin
Tomatenfeest in Bunol

Jaarlijks vindt iedere laatste woensdag van augustus het feest La Tomatina plaats. Dit jaar valt dit op 25 augustus. Zodra het startsein om 11.00 uur wordt gegeven zijn de straten omgeven door een dikke rode regenlaag van tomaten.

Wat ruim zestig jaar geleden begon als kattenkwaad van een groepje jongens is nu ´s werelds grootste voedselgevecht. In 1944 vlogen de eerste tomaten door het stadje.Na afloop van het gevecht, rond 13.00 uur, beginnen alle inwoners met de grote schoonmaak.

Paella

De avond voor het gevecht worden er grote pannen met heerlijke paella klaargemaakt boven grote houtvuren.Het hele feestprogramma duurt meer dan een week en wordt opgedragen aan San Luís Bertrán, de patroonheilige van het dorp.

Rondom het tomatengevecht zijn er kleurrijke processies, shows, concerten en talrijke andere evenementen. Niemand is veilig voor de duizenden tomatengooiers die elkaar en de kijkers, vooral fotografen en toeristen, met rijpe tomaten bekogelen.

Krankzinnig

Kledingadvies is zwembroek en een duikbril. La Tomatina is ongetwijfeld het meest krankzinnige festival van Spanje en misschien wel van heel Europa.

Dit vind je misschien ook leuk