Wat is het beste moment om in Bitcoins te investeren?

door admin
Wat is het beste moment om in Bitcoins te investeren?

In dit artikel geven we je de antwoorden op deze vragen. Dat particulieren steeds meer interesse hebben om in Bitcoins te investeren, is bijna logisch te noemen. Steeds meer mensen geloven er in dat cryptogeld het betaalmiddel van de toekomst is. Bovendien investeren grote bedrijven in toenemende mate in cryptovaluta en wordt de Bitcoin ook meer en meer erkend als betaalmiddel.

Een ander belangrijk punt is dat de crypto markt het gat opvult dat de traditionele financiële markten hebben laten liggen. Het kost tegenwoordig geld (in vorm van negatieve rente) om geld op een spaarrekening onder te brengen. Het is goed om in dit kader wel te benadrukken dat (financieel) succes hiermee niet gewaarborgd is. Het investeren in Bitcoins brengt altijd risico’s met zich mee.   

Waar kun je in Bitcoins investeren?

De toenemende interesse heeft ervoor gezorgd dat de cryptomarkt een stuk toegankelijker is geworden dan in het verleden het geval was. Naast het toegenomen aantal exchanges waarvan gebruik kan worden gemaakt om in Bitcoins te investeren, kan worden gekozen voor het gebruik maken van bijvoorbeeld een Bitcoin Up App om de crypto markt te betreden. 

Wanneer is het een goed moment om Bitcoins te kopen?

Veel mensen ervaren het als struikelblok om te bepalen wat het een goed moment is om Bitcoins te kopen. Het is zeer verleidelijk om Bitcoins te kopen als de koers goed staat. Dit zijn ook de momenten dat de Bitcoin veelvuldig in het nieuws komt.

Denk maar aan het moment dat er in 2021 de all time high werd gerealiseerd toen de Bitcoin koers op meer dan 60.000 Amerikaanse dollar stond. Hier kun je een leuke vakantiewoning in Spanje voor aanschaffen.

Het is echter de kunst om de investering te doen als de Bitcoin koers niet zo hoog staat. De term “buy low, sell high” is dan ook zeer bekend in de wereld van de cryptocurrency. Deze aan- en verkooptechniek is zeer goed te realiseren met het oog op de volatiliteit van de crypto koersen. Daarbij is het nog altijd zeer verstandig om de investering in delen te doen om de risico’s te beperken of juist de winkans te spreiden. Het is maar precies hoe je er tegenaan kijkt. 

Dit vind je misschien ook leuk