Drie voorbeelden van heerlijke wijnsoorten waarvoor wij in spanje wonen

door admin
Drie voorbeelden van heerlijke wijnsoorten waarvoor wij in spanje wonen

Er zijn in Spanje tal van wijnen en wijnsoorten verkrijgbaar, die je tong strelen en een enorm smaakgenot te bieden hebben. In dit blog zetten we drie wijnsoorten op een rijtje, die volgens ons de beste wijnen zijn die in Spanje te koop staan. Probeer ze gewoon eens uit en ontdek de onovertroffen smaak die een goede rode of witte Spaanse wijn te bieden heeft!

1. Bodegas Vegalfaro, Pago de Los Balagueses Chardonnay

Op nummer 1 zetten we, omdat wijzelf nu eenmaal enorme liefhebbers van witte wijnen zijn, de Spaanse witte wijn Bodegas Vegalfaro, Pago de Los Balagueses Chardonnay. Deze fantastische witte wijn is zijn prijs, een fles kost ongeveer 27 euro, meer dan waard. Typerend voor de smaak van de Pago de Los Balagueses Chardonnay is de subtiele tropische smaak, die op de tong tot zijn recht komt door de subtiele tonen van cederhout. 

Ook proef je bij een slokje van deze wijn – naast de intense Chardonnay-smaak -, zachte hinten van honing. Deze witte Spaanse wijn is een bio-wijn en is dus geproduceerd met aandacht voor milieu en klimaat. Wat ons betreft is deze wijn dan ook de beste Spaanse witte wijn die er is. Maar pas op: de smaak kan een verslavende uitwerking hebben, dus drink met mate en geniet zo lang mogelijk van de heerlijke afdronk van deze Pago de Los Balagueses Chardonnay. 

2. De fameuze en onovertroffen Spaanse sangria

Bijna iedereen, ook mensen die geen stevige connectie met Spanje hebben, kent de fameuze Spaanse wijnmix sangria wel. Sangria staat bekend als een alcoholische punch, met rode wijn als hoofdbestanddeel waaraan gehakte vruchten worden toegevoegd. Hierdoor ontstaat een unieke smaakbeleving, die deze Spaanse wijnsoort tot een wereldberoemde drank gemaakt heeft. 

Iedereen die iets met Spanje heeft, en zeker levensgenieters die in Spanje wonen om van zon en rust te genieten, moet dan ook een karaf sangria paraat hebben staan in de wijnkelder, wijnkoelkast of in de wijnkast in de bijkamer of keuken. Nederlandse gasten, maar zeker ook je Spaanse vrienden en vriendinnen zullen blij verrast zijn als je tijdens een visite een fles heerlijke sangria tevoorschijn tovert voor een gezellig samenzijn!

3. Finca Los Aljibes: Spaanse rode wijn van topkwaliteit

Naast de zojuist genoemde twee topwijnen heeft het zonnige land Spanje nog meer in petto qua wijnsoorten en smaaksensaties. Vergeet in elk geval niet om de overheerlijke Spaanse rode wijn Finca Los Aljibes, “Aljibes Blend” in je assortiment op te nemen, want we hebben het hier over de ons inziens beste rode wijn uit Spanje. Deze rode wijn heeft een dieprode kersenkleur en een verrassend lekker bouquet aan kruidige smaken. Probeer deze fles zeker een keer uit!

Bekijk ook: Spaanse zomerdrankjes voor zinderende stranddagen

Dit vind je misschien ook leuk