Nooit meer te warm in Spanje met een koelvest

door admin
Nooit meer te warm in Spanje met een koelvest

Het dragen van een koelvest helpt je lichaam namelijk om je lichaamstemperatuur op peil te houden. Zowel bij activiteiten in je vrije tijd als op je werk, maar ook tijdens het sporten is het dragen van koelvesten steeds populairder. Zo biedt het uitkomst tijdens een rit op de racefiets, de motor of mountainbike of tijdens een rondje joggen.

Hittestress op warme zomerdagen

Hittestress komt de laatste jaren steeds vaker voor bij mensen. Niet alleen kwetsbare ouderen of hardwerkende burgers hebben hier last van. Hittestress kan ook optreden als je een langere tijd buiten in je tuin bezig bent. Het gaat dan om de lichamelijke klachten die voortkomen uit het feit dat je lichaam de warmte onvoldoende kwijt kan. Hierdoor neemt je lichaamstemperatuur toe, met verschillende lichamelijke ongemakken tot gevolg.

Wat doet het koelvest voor je?

Het koelvest helpt je lichaam de warmte af te voeren. Die wordt opgenomen in de pads van een PCM koelvest, ofwel verdampt middels een Hydrogel of DryCool koelvest. Zo blijft je lichaam op de juiste temperatuur en word je niet belemmerd in de activiteiten die je onderneemt.

Het gebruik van een koelvest verbetert bovendien je concentratie. Want niets leidt zo af als het te heet hebben. Ook kun je activiteiten met een koelvest doorgaans langer volhouden.

Het koelvest kun je boven je gewone kleding dragen, maar ook direct op de huid. Als je deze over je dagelijkse kleding draagt, krijg je koeling door middel van verdamping. Draag je het koelvest onder je kleding, dan is het enkel functioneel koelend als ijsvest of dien je een PCM koelvest te gebruiken.

Koelvesten voor in de vrije tijd

Verschillende factoren bepalen welk type koelvest het meest geschikt is voor je vrije tijd. Mocht je er bijvoorbeeld regelmatig op uitgaan met de motor, dan is een DryCool koelvest het beste. Deze draag je onder je motorpak. Zorg er voor dat de ventilatieritsen van je motorjas helemaal open staan. Heb je een volledig afsluitend motorpak dat de luchtstroom rond je lichaam tegenhoudt waardoor verdamping niet mogelijk is, dan gebruik je een PCM koelvest. De voorgekoelde koelelementen in een PCM koelvest werken over het algemeen vier uur. Daarna kun je ze eenvoudig opnieuw koelen.

Koeler tijdens het sporten

Ook sporters kiezen steeds vaker voor een kwalitatief goed koelvest, dat hun lichaam helpt bij het verlagen van de kerntemperatuur. Een lagere kerntemperatuur heeft een positief effect op de prestaties van atleten.

Het is niet voor niets, dat TeamNL tijdens verschillende Olympische Spelen voor hydrogel koelvesten koos. Deze hebben een optimaal draagcomfort, zijn niet te zwaar en sluiten goed aan op de vorm van het lichaam. Zo hindert het extra kledingstuk je niet bij je activiteiten, zodat je de aandacht kunt richten op andere dingen dan de warmte die je ervaart. De hydrogel koelvesten werken goed tot temperaturen van circa 40 graden Celsius.

Niet te warm op het werk

Werken in de warmte kan behoorlijk vermoeiend zijn! Helemaal wanneer je verplicht bent beschermende kleding te dragen die van zichzelf al warm is. Ons lichaam verbruikt dan veel energie om de lichaamstemperatuur op peil te houden. We houden dan minder energie over voor onze concentratie en zijn dan eerder toe aan een pauze en werken minder productief. Een manier om het lichaam te helpen bij het op peil houden van de temperatuur is het gebruik van een koelvest.

Een koelpetje proberen?

Ideaal voor het maken van bijvoorbeeld een wandel- of fietstocht op hete dagen of zelfs voor een lange dag op het strand is om het koelvest voor je vrije tijd te combineren met een bijpassend koelpetje. Daarmee houd je het hoofd koel en bescherm je het gezicht tegen de zon. De koelvesten en koelpetten zijn in Nederland verkrijgbaar in de webshop Koelvest.nl of in Spanje bij RopaRefrigerante.es. Bij de koelvesten komt een uitgebreide gebruiksaanwijzing over hoe deze het beste te gebruiken.

Advies over koelvesten

Welk koelvest je het beste kunt kiezen, kan lastig zijn. Misschien ben je werkgever en overweeg je koelvesten voor je personeel. Neem vrijblijvend contact op met Koelvest.nl of RopaRefrigerante.es voor persoonlijk advies. Voor bedrijven behoort ook een pilot tot de mogelijkheden!

Dit vind je misschien ook leuk