Consulaire team binnenkort in Málaga en Barcelona voor paspoort en NIK

door admin
Consulaire team binnenkort in Málaga en Barcelona voor paspoort en NIK

Alleen wanneer u om aantoonbare medische redenen niet naar Madrid kunt reizen, dan kunt u een verzoek indienen voor een paspoort of NIK opafstand/per post. Heeft u een nieuw paspoort nodig (en is de NIK voor u geen optie) dan is de volgende informatie van u van belang:

Het Consulaire Team van de Nederlandse ambassade te Madrid bezoekt in 2016 diverse regio’s in Spanje om Nederlanders in de gelegenheid te stellen om onder bepaalde voorwaarden een aanvraag in te dienen voor een paspoort en/of identiteitskaart.

Medische verklaring

Deze mogelijkheid is in principe bedoeld voor Nederlanders die gedurende een lange periode niet in staat zijn naar Madrid te reizen. Dit kan men aantonen door middel van een medische verklaring. De medische verklaring dient te zijn opgesteld door een arts verbonden aan het INSS.

Ook kunt u bij de apotheek een Certificado Medico Oficial aanschaffen en laten invullen door uw behandelend arts. Ook mogen Nederlanders, die door bijzondere omstandigheden de reis naar Madrid niet kunnen ondernemen, contact opnemen met de ambassade. U kunt uw interesse bekend maken door een e-mailbericht aan de consulaire afdeling te sturen. In dit mailbericht dient u, naast de hierboven vermelde medische verklaring, de documenten te overleggen zoals vermeld op onze website.

Valt u niet in een van bovengenoemde categorieën dan wordt u verzocht géén contact op te nemen.  Indien het aantal geïnteresseerden hoger is dan het aantal mensen dat geholpen kan worden, dan zal het Consulaat een selectie moeten maken.

Data

De regio’s Zuid-Spanje en Catalonië zullen in November 2016 bezocht worden op onderstaande data:

Málaga: 16 en 17 november 2016:

In reactie op uw e-mail ontvangt u uiterlijk 9 november 2016 een bericht waarin wordt aangegeven of u in aanmerking komt en wordt vermeld waar & wanneer u wordt verwacht, en krijgt informatie voor de overmaking van de verschuldigde leges.

Barcelona: 23 en 24 november 2016:

In reactie op uw e-mail ontvangt u uiterlijk 16 november 2016 een bericht waarin wordt aangegeven of u in aanmerking komt en wordt vermeld waar & wanneer u wordt verwacht, en krijgt informatie voor de overmaking van de verschuldigde leges.

Voor uw informatie: Het is eveneens mogelijk om op afspraak een aanvraag in te dienen in de aankomsthal op Schiphol danwel bij diverse Nederlandse (grens)gemeenten.

Tenslotte: In verband met de extra inzet die deze dienstverlening aan de Nederlandse gemeenschap vergt en om u zo goed mogelijk te kunnen helpen verzoeken wij u om u te beperken tot dit ene email bericht en verdere informatie van de Ambassade af te wachten. Dank voor uw begrip.

Dit vind je misschien ook leuk