77 procent Spaanse jongeren gamet bijna 4 uur per dag

door admin
77 procent Spaanse jongeren gamet bijna 4 uur per dag

Onder de jongens gamet bijna 68 procent op dagelijkse basis en onder de meiden ligt dat percentage op 44,8 procent. Gemiddeld besteden Spaanse jongeren maar liefst 3,7 uur per dag aan deze hobby. Stichting Fad Juventud deed aan de hand van een online enquête onderzoek onder 1.513 jongeren die vorig jaar in Spanje woonachtig waren. Een van de zaken die uit het onderzoek duidelijk werden is dat jongens gemiddeld 9,4 en meiden 10,3 jaar oud zijn wanneer ze voor het eerst in aanraking komen met videogames.

Jongens gamen vaker dan meiden

Uit het onderzoek blijkt dat jongens vaker videogames spelen dan meisjes. Slechts 3,7 procent van de deelnemers aan de enquête zegt nog nooit te hebben gegamed. Binnen de groep ondervraagden tussen de 15 en 29 jaar gamet de groep tussen de 25 en 29 jaar het vaakst (81,4 procent).

Wat vinden Spaanse jongeren van seksualisering binnen videogames?

Over het algemeen hebben meiden een negatiever beeld van videogames. Bijna 58 procent vindt dat vrouwelijke personages in deze games worden geseksualiseerd en ruim 40 procent is van mening dat de inhoud van veel games seksistisch is. 44 procent van de jongens vindt inderdaad dat veel games meer voor hen dan voor meiden zijn gemaakt.

Een van de belangrijkste conclusies, en wellicht ook actiepunten voor de Spaanse overheid en andere betrokken partijen, is dat bijna 30 procent van de meiden die wekelijks online gamet, minstens één keer seksueel geïntimideerd is. Daarom kiest ruim 45 procent van de meiden ervoor om anoniem online te gamen.

Zitten er ook negatieve kanten aan het gamen?

Jongeren zijn ook eerlijk voor wat betreft de negatieve ervaringen die zij tijdens het gamen ondervinden. Het gevoel van frustratie, angst of woede tijdens het gamen speelt onder ruim 42 procent van de jongeren een rol. Ongeveer een even grote groep zegt dat ze regelmatig worden beledigd tijdens het gamen en 39 procent vindt dat het gamen een groter deel van hun tijd opslokt dan ze eigenlijk zouden willen.

Bijna 96 procent van de groep respondenten geeft aan bijna maandelijks geld uit te geven aan games. Gemiddeld geven jongeren 50,70 euro per maand uit aan nieuwe games of updates van hun huidige games. Een bijzonder weetje is dat vier op de tien jongeren het spelen van videogames zien als potentiële baan voor de toekomst. Ruim 36 procent zegt namelijk geïnteresseerd te zijn om professioneel gamer te worden.

Dit vind je misschien ook leuk