83 migranten gered uit Spaanse wateren

door admin
83 migranten gered uit Spaanse wateren

Het Spaanse Salvamento Marítimo (Maritime Rescue) heeft 83 migranten in drie boten uit zee gered in Andalusië en bij de Canarische Eilanden. De boot met de meeste mensen aan boord, in totaal 61, werd onderschept bij Fuerteventura.

Daar werden de migranten door Salvamento overgebracht naar de kade in Puerto del Rosario, waar zij werden bijgestaan door personeel van de hulpdienst van de Canarische Eilanden en het Rode Kruis. Vier van hen moesten vanwege een aandoening worden overgebracht naar medische centra.

Andalusië

In Andalusië heeft Salvamento Marítimo maandagochtend vroeg in de wateren van San José (Almería) en Marbella (Málaga), twee kleine boten gered met 22 Noord-Afrikaanse vluchtelingen aan boord, waaronder drie minderjarigen. Ze verkeerden in goede gezondheid en zijn overgebracht naar de havens van Almería en de stad Málaga. 

De boot bij Almeria werd om 3.30 uur gelokaliseerd op 15 mijl ten zuidoosten van San José had 15 opvarenden aan boord, allemaal meerderjarige mannen. De Salvamar Spica bracht hen naar de haven van de hoofdstad Almeria, waar zij in goede gezondheid aankwamen, bevestigden bronnen aan de Spaanse krant Europa Press. 

De andere boot werd gevonden in de provincie Málaga, zeven mijl ten zuiden van de stad Marbella. Aan boord waren zeven mensen, drie mannen, een vrouw en drie minderjarigen. Ook zij verkeerden allemaal in goede gezondheid en zijn overgebracht naar de haven van de stad Málaga.

Dit vind je misschien ook leuk