Aardbeving van 4,2 voor kust Marokko gevoeld in Málaga

door admin
aardbeving

Málaga werd in de vroege ochtend opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 4,2 op de schaal van Richter. De schok vond plaats om 02.40 uur (Spaanse tijd) ten zuiden van Alborán, nabij de kust van Melilla.

Dat heeft het Instituto Geográfico Nacional (IGN) (nationaal geografisch instituut) bevestigd. De aardbeving werd op een diepte van 19 kilometer geregistreerd.

Aardbeving gevoeld in Zuid-Spaanse kustgemeenten

De beving was voelbaar in verschillende kustgemeenten van de provincies Málaga en Granada. In de provincie Málaga werden de trillingen gevoeld in plaatsen als Torrox, Vélez-Málaga, Algarrobo, Torre del Mar, La Cala del Moral en Torremolinos. Ook in de provincies Granada, in steden zoals Motril en Almuñécar, en zelfs in de autonome stad Melilla, werd de beving gevoeld.

Naschokken

Na de initiële schok volgde een reeks van naschokken. Volgens het IGN werden er ongeveer tien naschokken geregistreerd, met zwaartes variërend tussen 1,6 en 2,9. Tot op heden zijn er geen meldingen van schade of gewonden. Hoewel aardbevingen in deze regio niet ongewoon zijn, wijst het IGN erop voorbereid te zijn op seismische activiteit. Lokale autoriteiten blijven de situatie monitoren en zullen zonodig waarschuwen.

Lees ook: Kans op tsunami in Spanje is reëel volgens VN

Dit vind je misschien ook leuk