Afgebrande discotheken Murcia hadden al jaar geen vergunning

door admin
Afgebrande discotheken Murcia hadden al jaar geen vergunning

Twee van de discotheken die zondagochtend afbrandden, Teatre en La Fonda, hadden hun activiteiten al meer dan een jaar geleden moeten staken, omdat er een sluitingsbevel was waaraan de panden niet voldeden.  

Dit werd tijdens een persconferentie bevestigd door de loco-burgemeester van Stedenbouw, Huerta en Milieu, Antonio Navarro (PP). Hij werd vergezeld door de voormalige loco-burgemeester van Stedenbouw en Ecologische Transitie, Andrés Guerrero (PSOE), en andere leden van de deelregering. 

Navarro heeft verzekerd dat het gemeentebestuur van Murcia zal optreden als privé-aanklager in dit proces en dat ze tot het einde zullen gaan door “de zuivering van alle verantwoordelijkheden van het dossier” te eisen. 

Het bedrijf Teatre presenteerde een project om het pand in tweeën te delen en hiervoor was een nieuwe vergunning nodig, aangezien de vergunning uit 2008 niet langer geldig was. Het verzoek is niet ingediend en het bedrijf heeft geen gehoor gegeven aan de bevelen om de discotheek te sluiten. Specifiek, legde het raadslid uit, werd in januari 2022 al de stopzetting van de activiteiten van Teatre bevolen. In oktober 2022 moest zaak sluiten. 

Woordvoerder van het deelregering, Rebeca Pérez, bevestigde in een verklaring aan de Spaanse krant Europa Press dat van de 18 vermisten er 13 overleden zijn, 4 levend zijn teruggevonden en 1 persoon nog steeds wordt vermist. 

Dit vind je misschien ook leuk