Air Nostrum gaat na 16 jaar weer lijnvluchten uitvoeren vanaf Córdoba

De eerste twee bestemmingen voor deze zomer zijn bekend

door Elize van Loon
Córdoba

De Spaanse luchtvaartmaatschappij Air Nostrum, Iberia’s franchise luchtvaartmaatschappij voor regionale vluchten, heeft haar commerciële vluchten op Córdoba Airport hervat. Dit gebeurde na 16 jaar zonder regelmatige vluchten. De recente renovatie van de faciliteit maakt dit mogelijk.

Air Nostrum neemt het vliegveld in gebruik met bijna vijftig vluchten deze zomer naar Palma de Mallorca en Gran Canaria. Daarnaast onderzoekt de maatschappij  de mogelijkheden om meer bestemmingen toe te voegen.

Palma de Mallorca

Donderdag 4 juli  is vlucht IB8446 vanuit Palma de Mallorca teruggekeerd naar Córdoba. De eerste vlucht op de nieuwe route werd uitgevoerd met een CRJ1000-toestel met een capaciteit van 100 passagiers. In de aankomsthal werd de eerste passagier, samen met de andere 65 inzittenden van deze vlucht verwelkomd door de hoogste lokale autoriteiten van Córdoba, vertegenwoordigers van Aena en de luchtvaartmaatschappij. De terugvlucht vertrok met 53 passagiers richting Mallorca. De route naar de Balearen zal operationeel zijn tot 1 september, met twee wekelijkse vluchten op donderdag en zondag. Tijdens deze periode voert de luchtvaartmaatschappij 36 vluchten uit, met 3.600 beschikbare plaatsen. Naar verwachting worden er meer tickets verkocht vanuit Mallorca naar Córdoba, dan andersom. Daarmee draagt de route bij aan het ondersteunen van het toerisme in de Andalusische stad.

Gran Canaria

Naast de route naar Mallorca, zal Air Nostrum ook een verbinding van Córdoba naar Gran Canaria uitvoeren tijdens het hoogzomerseizoen, tussen 23 juli en 27 augustus, met een wekelijkse frequentie op dinsdag.

Stimulans voor luchthaven en provincie

De directeur van de luchthaven, Amelia Quintero, bedankte Air Nostrum voor het vertrouwen in de bestemming Córdoba. benadrukte deze mijlpaal: “de implementatie van de eerste reguliere route in 16 jaar voor de luchthaven en de provincie”.

De voorzitter van de Provinciale Raad van Córdoba, Salvador Fuentes, benadrukte: “Deze mijlpaal verbindt niet alleen de provincie Córdoba met belangrijke bestemmingen zoals de Balearen en de Canarische Eilanden, maar positioneert ons ook als een toeristische topbestemming. De nieuwe vluchten zijn een stimulans voor het toerisme en de handel, waardoor onze economie een impuls krijgt en er nieuwe kansen voor iedereen ontstaan.

Mezquita, patiofestival en nog veel meer

Córdoba was ooit een van de belangrijkste steden ter wereld. Zo hebben Romeinen, Moren en Katholieken  de stad veroverd. Uit de verschillende periodes zijn nog indrukwekkende bezienswaardigheden te vinden. Bijvoorbeeld  de Meqzuita , het Alcazar en de Joodse wijk. Voor wie van bloemen houdt, is het patiofestival een aanrader. Maar ook in de provincie is genoeg te doen of te zien. Zoals een bezoek aan de Moorse stad Medina Azahara, of een bezoek aan een van de mooiste binnenlandse stranden.

Dit vind je misschien ook leuk