Aldi in Spanje opnieuw uitgebreid

door admin
Aldi in Spanje opnieuw uitgebreid

De Duitse supermarktketen heeft in een verklaring benadrukt dat deze openingen deel uitmaken van het ‘ambitiieuze uitbreidingsplan’ dat het bedrijf in Spanje ontwikkelt. 

De meeste openingen waren geografisch gezien in Andalusië (27 %). Roquetas de Mar (Almería) heeft nu een filiaal en er werd een winkel in Chipiona (Cádiz) geopend. Daarbij waren er vier transfers in Aljaraque (Huelva), Cádiz-stad, Chiclana en Conil (beide in de provincie Cádiz). Dat maakt Andalusië tot de autonome gemeenschap met de meeste Aldi-supermarkten, met in totaal 82.

De regio Valencia is de tweede regio waar dit jaar de meeste nieuwe vestigingen van Aldi zijn geopend (23%). Concreet zijn er 3 nieuwe openingen in de gemeenten San Fulgencio, El Vergel (beide in Alicante) en Alboraia (Valencia), en zijn er 2 overdrachten geweest, in Orihuela en Petrer, beide in de provincie Alicante. In totaal telt de Valenciaanse Gemeenschap nu 60 Aldi-winkels.

In Madrid heeft zich 18% van de openingen geconcentreerd, met vier nieuwe winkels in de steden Pozuelo, Coslada, Alcorcón, evenals een nieuwe vestiging in de Bravo Murillo-straat, in de hoofdstad, goed voor een totaal van 46 winkels in de regio.

In Catalonië heeft de keten dit jaar 3 nieuwe vestigingen geopend (14%), één in Tarragona en twee in Barcelona (in Gran Via-Tetuán en Calle Tallers).

De ambitie van de supermarkt dit jaar in het noorden van het land te groeien, blijkt uit de opening van twee nieuwe winkels in Baskenland, in Santurtzi en San Sebastián, die 9% van het totale aantal nieuwe supermarkten vertegenwoordigen. In totaal heeft Aldi nu 14 zaken in de regio. Tot slot werd er een Aldi geopend in Albacete en in Cala Millor op Mallorca.

De supermarktketen heeft de doelstelling om 2021 af te sluiten met hetzelfde aantal openingen als tot nu toe dit jaar. Dat zal het logistieke gebied met meer dan 50 procent vergroten. Om dit “belangrijke uitbreidings- en groeiplan” uit te voeren, is Aldi van plan zijn logistieke gebied in Spanje de komende twee jaar met meer dan 50% uit te breiden.

Zo is de supermarktketen, die momenteel 108.400 vierkante meter logistieke grond in Spanje heeft, van plan om meer dan 61.000 nieuwe m2 oppervlakte in te bouwen. Concreet gaat het om de uitbreidingen van de logistieke platforms van Masquefa (Barcelona), Dos Hermanas (Sevilla) en de bouw van een nieuw magazijn in Sagunto (Valencia).

Aldi’s kwam in 2002 voor het eerst op de Spaanse markt en heeft momenteel meer dan 340 winkels en meer dan 5.500 medewerkers. Dat maakt de supermarkt met een bedrijfsmodel op basis van kortingen en ook veel biologische producten, tot een van de belangrijkste in Spanje. 

Dit vind je misschien ook leuk