Spaanse imkers waarschuwen voor gevaarlijke agressieve wesp

door admin
Spaanse imkers waarschuwen voor gevaarlijke agressieve wesp

‘We willen geen alarm maken, maar wel een duidelijke waarschuwing uitbrengen om te voorkomen dat hetzelfde gebeurt als met de Aziatische wesp’, zei Esther Ordóñez, voorzitter van de regelgevende raad voor Honing uit Galicië tijdens de 31ste editie van de beurs voor imkers in de Galicische plaats O Porriño.

De organisatoren dankten afgevaardigden van de overheid voor het werk dat werd uitgevoerd met vrijwilligers om nesten met Aziatische wespen te verwijderen en vernietigen. Volgens de voorzitter van imkers uit Pontevedra verhoogt de aanwezigheid van de Aziatische wesp de kosten voor de honingproducenten. Daarom moet koste wat kost voorkomen worden dat de nieuwe invasieve soort uit Japan Spanje bereikt.

De Japanse reuzenhoornaar is al gesignaleerd in China, waardoor men vreest dat het een kwestie van tijd is dat de reuzenhoornaar met een of andere scheepslading in Europa belandt, waarschuwt Ordóñez volgens de krant 20Minutos. Op dit moment telt Galicië 3.500 imkers die samen 176.000 bijenkorfen hebben. 

Detructiever

De reuzenhoornaar is veel destructiever dan de Aziatische wesp voor bijenkorten en de productie van honing omdat de wesp bijen doodt om ze op te eten en de honing en larven gebruikt om hun eigen larven te voeden. De reuzenhoornaar is de grootste wesp ter wereld en een volwassen exemplaar kan vijf centimeter lang worden.

De imkers uit Galicië willen dat de regionale overheid maatregelen neemt om de komst van de Japanse reuzenhoornaar naar Spanje te voorkomen. 

Dit vind je misschien ook leuk