Spaanse olympische ski-kampioene al een week vermist

door admin
Spaanse olympische ski-kampioene al een week vermist

In Aravaca (Madrid) vertelde ze tegen haar familie dat ze een paar dagen naar een familie-buitenhuis zou gaan om daar te wandelen en reed volgens de politie weg in een zwarte Mercedes klasse A met een t-shirt met de Canadese vlag om de bestuurdersstoel. Wel liet ze haar mobiele telefoon thuis. Dit vond de familie verdacht en omdat ze nooit op de door haar vermelde bestemming aankwam, besloot de familie haar als vermist op te geven. In verschillende Spaanse media wordt gesuggereerd dat de voormalige skiester financieel en mentaal in de problemen zou hebben gezeten. 

Hierom en ook vanwege het feit dat geen enkele van Fernandez Ochoa’s bankpassen zijn gebruikt en er geen teken van leven meer is geweest sinds haar vertrek, ziet de politie te vermissing als zeer risicovol. 

Zondag werd haar auto gevonden op de parkeerplaats van een recreatiezone vlakbij Cercedilla en Fuenfría in de Sierra de Madrid. Dit is een gebied waar veel wandelaars komen vanwege een uitgebreid netwerk aan routes. Het is het tweede meest bezochte natuurgebied in de regio Madrid.

Blanca Fernández Ochoa werd op 22 april 1963 geboren in Madrid en is een voormalige slalom-skiër. Tussen 1980 en 1992 deed ze mee aan vier Olympische Winterspelen. Tijdens de Spelen in 1992 in het Franse Albertville won ze de bronzen medaille. Ze won vier keer de Wereldkampioenschappen, stond 20 keer op het podium en finishte 69 keer in de top tien.

Dit vind je misschien ook leuk