Man neergeschoten in Marbella is al vierde binnen een maand

door admin
Man neergeschoten in Marbella is al vierde binnen een maand

De twee vermoedelijke daders sloegen direct op de vlucht via de tolweg AP-7 en zijn volgens de politie nog niet gevonden. Ze reden weg in een blauwe Renault Megane en hadden kennelijk zo’n haast dat ze de slagboom bij de ingang van de tolweg hebben vernield. De vluchtauto is later in vlammen teruggevonden vlakbij de elektriciteitscentrale bovenop een berg in Mijas, zo’n 30 kilometer verderop. Hier zijn de verdachten vermoedelijk in een andere auto gestapt. 

De dinsdag overleden man is het vierde slachtoffer dat door schoten om het leven is gekomen in iets meer dan een maand tijd aan de Costa del Sol en de zesde sinds september. Op 21 november werd een 39-jarige Brit vijf keer beschoten in de deuropening van zijn woning in de urbanisatie Riviera del Sol (Mijas). Hij zat nog in zijn auto toen een voertuig op hem af kwam en een van de inzittenden op een paar meter afstand de trekker overhaalde. Het slachtoffer stierf niet onmiddellijk, maar politieagenten en hulpverleners konden niets meer voor hem doen.

Vijf dagen daarvoor, op 15 november, raakte een man gewond en een ander overleed bij een schietpartij in Marbella. Op zondag 27 oktober troffen agenten het levenloze lichaam aan van een 43-jarige Bulgaar in een gebied met veel dennebomen vlakbij de weg die Marbella met Istán verbindt. Later bleek dat hij 14 schotwonden had. 

In september waren er nog twee moorden in Marbella en Fuengirola. Behalve van de schietpartij van afgelopen dinsdag zijn alle daders opgepakt en gevangen genomen door de nationale politie. Al deze moorden waren drugsgerelateerd. 

Dit vind je misschien ook leuk