Spaanse minister Irene Montero positief getest op coronavirus

door admin
Spaanse minister Irene Montero positief getest op coronavirus

Het coronavirus heeft in Spanje de centrale regering bereikt. De minister van Emancipatie Irene Montero is positief getest. Om verdere verspreiding onder de Spaanse ministers te voorkomen verblijft vicepremier Pablo Iglesias, partner van de minister, in quarantaine. In de loop van vandaag of morgen zal bekend worden of er meer leden van de Spaanse Tweede Kamer geïnfecteerd zijn met het coronavirus.

Spaanse koningen laten zich ook testen

Nadat minister Irene Montero het coronavirus bleek te hebben, heeft het Spaanse koningspaar besloten ook tests af te laten nemen als ‘preventiemaatregel op advies van de gezondheidsautoriteiten’. Koningin Letizia had op 8 maart ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag nauw contact met Montero. 

De minister van Binnenlandse Zaken heeft inmiddels 16 geïsoleerde cellen vrijgemaakt voor gevangenen die besmet zijn met het virus. Omdat vis-a-vis niet meer zijn toegestaan, mogen gedetineerden 50% meer telefoongesprekken voeren dan normaal.

Sinds vandaag is ook de grens dichtgegaan tussen Melilla en Marokko om te voorkomen dat er te veel mensen dicht bij elkaar komen. Terwijl China inmiddels de piek in het aantal besmettingen voorbij lijkt te zijn, behoort Spanje nu tot een van de Europese landen met de meeste coronabesmettingen. Dit zijn in totaal 2.256 besmette personen, waarvan er 138 inmiddels weer beter zijn. 56 mensen in Spanje zijn aan de gevolgen van het virus overleden. Vandaag nog overleed een vrouw op Mallorca aan de gevolgen van de besmetting met het coronavirus.

In Madrid, waar zich de helft van alle besmettingen heeft voorgedaan, wordt aankomend weekend een grote toename in het aantal gevallen verwacht. De WHO heeft de corona-epidemie gisteren tot een pandemie verklaard.

Dit vind je misschien ook leuk