Mode- en horecasector verdwijnt op toplocaties Spanje

door admin
Mode- en horecasector verdwijnt op toplocaties Spanje

Het wijzigen van de toekomstplannen omvat ook het verdwijnen van winkels zoals Uterqüe (Inditex) uit een van de belangrijkste – en duurste – winkelstraten van Barcelona, Portal de l’Àngel. Eerder werd al bekend dat de Inditex-keten zich zal richten op de online markt.

Deze strategie houdt ook in dat filialen Zara, Bershka, Oysho, Uterqüe, Lefties en Stradivarius van toptoplocaties in Spaanse steden zullen verdwijnen om gevestigd te worden in minder duren panden elders in de stad of dat ze voorgoed hun deuren sluiten.

Inditex sluit 1.200 winkels wereldwijd

Tot in 2021 zal de Inditex-groep wereldwijd zo’n 1.200 winkels sluiten waaronder zo’n 300 winkels in Spanje (een op de vier). In Spanje is de keten al gestart met het sluiten van enkele winkels waaronder enkele tientallen in de laatste maanden in onder andere Segovia, Almería, Jerez de la Frontera en in Elche. Burgemeesters hebben inmiddels hun zorgen geuit over de gevolgen voor de rest van de detailhandel in hun stad.

Horecagiganten verlaten Spaanse markt

Niet alleen modewinkels zullen gedeeltelijk verdwijnen uit de duurste winkelstraten in Spanje, ook diverse internationale horecagiganten – zoals het Britse Costa Coffee – hebben tijdens de coronacrisis besloten de Spaanse markt te verlaten en hun 27 vestigingen in Spanje te sluiten.

Apple sluit tijdelijk winkels in Madrid

24 augustus kwam Apple met een persbericht naar buiten dat vestigingen in de regio Madrid gesloten zullen worden vanwege het toenemende aantal besmettingen. In deze grote panden kunnen vaak veel mensen terecht voor vragen en advies over elektronica en het management vindt het niet langer verantwoord deze service te blijven bieden. Vooralsnog gaat het bij de Apple-winkels om een tijdelijke sluiting.

Dit vind je misschien ook leuk