Geen zonvakantie voor Spaanse ouderen dit jaar

door admin
Geen zonvakantie voor Spaanse ouderen dit jaar

Die reizen zorgen al jaar en dag voor hotelbezetting in de wintermaanden voor Spaanse kustgebieden zoals de Balearen, Costa Blanca, Costa del Sol en de Canarische Eilanden. Voor de Balearen betekent het schrappen van de ouderenreizen bijvoorbeeld 150.000 toeristen minder in het laagseizoen. Dit betekent dat nog meer hotels moeite zullen hebben hun deuren open te houden. Jaarlijks reizen zo’n 1 miljoen Spaanse ouderen met Imserso naar de winterzon.

De overheid beschouwt de deelnemers aan de ouderenreizen, gepensioneerden vanaf 65 jaar en weduwen en weduwnaars vanaf 55 jaar die een pensioen of -uitkering van de overheid ontvangen als leden van een risicogroep en acht het daarom onverstandig de reizen door te laten gaan. 

Ondanks dat hotels per gast van Imserso 22 euro ontvangen (dit jaar zou dat omhoog zijn gegaan naar 25 euro), helpt deze groep reizigers de hotels open te houden. Dat betekent dat de hotels ook andere toeristen kunnen verwelkomen die wel meer te besteden hebben en zo het laagseizoen helpen overeind te houden.

Dit vind je misschien ook leuk