Afschuw in Spanje over beelden van uitgezet gezin met kleine kinderen

door admin
Afschuw in Spanje over beelden van uitgezet gezin met kleine kinderen

Het gezin, bestaande uit Adoración Cano, zijn zoon, schoondochter en vier kleinkinderen, werd dinsdag uit hun bescheiden woning in de wijk Pan Bendito in Carabanchel gezet en daarmee volledig in de steek gelaten door alle overheidsinstanties.

Tegen Cadena SER zei Cano: ‘Hij kwam vanmorgen met een juridische commissie en zei me dat hij de woning moest ontruimen. En ik moest er wel uit want heb geen andere opties. Ook de oproerpolitie was erbij. Eerlijk gezegd gaat het heel slecht met me. Ik behoor tot een risicogroep wat mijn gezondheid betreft. Mijn schoondochter gaat ook heel slecht, want zij heeft vier kleine kinderen’, vertelt Adoración aan Spanishrevolution.org.

De gedwongen huisuitzetting vond plaats ondanks dat de overheid eerder heeft aangegeven dergelijke uitzettingen tot januari volgend jaar op te schorten vanwege de gezondheidscrisis in het land. Het gezin Cano had na dinsdag op straat te zijn beland geen idee wat te doen of waarheen te gaan. Adoración had begrepen dat er werd onderhandeld over een sociale huur en ging ervan uit dat de uitzetting niet plaats zou vinden.

Buren zeiden tegen Telemadrid in shock te zijn vanwege de situatie van Cano en zijn gezin. Twee jaar geleden kwamen ze aan bij het huis, dat eigendom is van de Sareb (de zogenaamde ‘bad bank’) en begonnen de onderhandelingen voor een sociale huur, maar het probleem is dat Adoración sinds juni geen inkomen heeft en niet eens het dit jaar ingevoerde Minimum Vitaal Inkomen ontvangt. Ze leefden van hulp van goede doelen zoals Caritas en de voedselbank.

Volgens de krant VozPopuli hebben Cano en zijn familie voor nu tijdelijk onderdak bij een andere dochter van hem, waar ze niet lang kunnen blijven vanwege ruimtegebrek.

Sareb, eigenaar van de voormalige huurwoning van Cano, houdt vol met de sociale dienst Samur in contact te zijn om ervoor te zorgen dat Cano en zijn gezin tijdelijk in een opvangcentrum zouden worden ondergebracht, tot er een sociaal huisvestingscontract ondertekend kon worden. 

Op sociale media zoals Twitter spreken veel mensen hun afschuw uit over deze harteloze gebeurtenis.

Dit vind je misschien ook leuk