Bars en restaurants veertien dagen dicht in regio Valencia

door admin
Bars en restaurants veertien dagen dicht in regio Valencia

De aangescherpte maatregelen gelden tot zeker 3 februari. Tot nu mochten bars en restaurants nog tot 17:00 gasten ontvangen. Dat mag vanaf donderdag dus niet meer, maar het blijft wel toegestaan om maaltijden te bereiden die worden afgehaald of thuisbezorgd.  De maatregelen gelden niet voor apotheken, supermarkten, levensmiddelenwinkels en overige essentiële dienstverlening. Hotels mogen openblijven, maar mogen alleen aan de eigen gasten maaltijden serveren. 

Ook gaan alle sportscholen dicht en worden alle amateursportactiviteiten afgelast. Als vervroeging van de avondklok in de Interterrioriale Raad van woensdag wordt goedgekeurd, mogen inwoners van de regio na 20:00 uur niet meer de straat op. 

Extra steun voor getroffen sectoren

“Deze week hebben we geconstateerd wat de gevolgen van de decembermaand zijn voor het verloop van de pandemie. Zo kunnen we niet langer doorgaan”, aldus president Puig die verder nog aangaf deze drastische maatregel zo lang mogelijk te hebben uitgesteld vanwege de hoge economische prijs die daarvoor moet worden betaald. De bekendmaking van de horecasluiting kwam een dag nadat de regioregering liet weten met een extra noodfonds te komen van 340 miljoen euro, bestemd voor de sectoren die het hardst door de coronacrisisgetroffen zijn. 

Geen volledige lockdown

Een volledige lockdown is vooralsnog geen optie voor Ximo Puig, ten eerste omdat alleen de centrale regering bij machte is hiertoe over te gaan, maar niet in de laatste plaats ook omdat dit tot fysieke en mentale problemen van de bevolking kan leiden. 

Woensdag wordt de gemeentelijke lockdown van 29 gemeenten in Valencia opgeheven, omdat hier het epidemiologische verloop is verbeterd. De regionale lockdown blijft wel gehandhaafd. De maximale groepsgrootte is zes personen. 

Druk op ziekenhuizen groter dan in april

De regio Valencia heeft een covid-incidentie van 896 besmettingsgevallen per 100 duizend inwoners. De ic-bezettingen in de ziekenhuizen van Valencia is inmiddels al bijna 73 procent, dat is meer dan tijdens de piek van de eerste coronagolf in april vorig jaar. 

Dit vind je misschien ook leuk