Spaanse regering werkt met regio’s aan coronamaatregelen voor Pasen

door admin
Spaanse regering werkt met regio's aan coronamaatregelen voor Pasen

De Goede Week voor Pasen – dit jaar van 28 maart tot 4 april – is in normale jaren in Spanje altijd de start van het toeristische hoogseizoen. Daarom vindt de regering het heel belangrijk om zo snel mogelijk te weten wat wel en wat niet kan tegen die tijd.

Minister Carolina Darias van Volksgezondheid heeft met het oog op de dalende coronacijfers in diverse gebieden in Spanje het belang benadrukt van een zo voorzichtig mogelijke de-escalatie. Volgens Darias bestaat er een ‘grote gevoeligheid’ om overeenstemming te bereiken over de te nemen maatregelen. Dit zei ze na afloop van de Interterritoriale Raad van het nationale gezondheidssysteem. 

De minister gaf aan dat tijdens de bijeenkomst van woensdag en die van vorige week is afgesproken om een document met voorstellen te vragen aan de Commissie Publieke Gezondheid met betrekking tot de met Pasen aan te nemen beperkingen. Dit ook met het oog op de ‘ongewenste toename’ van de besmettingen na andere perioden met versoepeling van de maatregelen zoals gebeurde na de kerstperiode.

‘Nog een lange weg te gaan’

Darias wees erop dat ‘er nog een lange weg te gaan is’ om een ​​incidentie van 50 gevallen per 100.000 inwoners gemeten over 14 dagen te bereiken. “We zijn onderweg, maar er is nog een lange weg te gaan”, voegde ze toe.

Dit vind je misschien ook leuk