Eerste baby in Spanje geboren die bij geboorte al beschermd is tegen Covid-19

door admin
Eerste baby in Spanje geboren die bij geboorte al beschermd is tegen Covid-19

Baby Bruno werd eind maart geboren in het Can Misses-ziekenhuis op Ibiza. De reden dat Bruno al voor zijn geboorte beschermd was tegen het coronavirus is dat zijn moeder zich tijdens haar zwangerschap heeft laten vaccineren. Vlak na de geboorte hebben de artsen monsters genomen van Bruno en de navelstreng welke in het Son Espases-ziekenhuis op Mallorca zijn onderzocht. Waar Bruno meer dan 5.000 antilichamen had opgebouwd, bleek moeder er 8.000 te hebben. Voldoende om goed beschermd te zijn tegen het coronavirus.

Baby Bruno uit Spanje levend bewijs van proef zwangere vrouwen

De Spaanse krant El Mundo schreef afgelopen weekend dat medici er eerder al van overtuigd waren dat wanneer zwangere vrouwen zich later in de zwangerschap zouden laten inenten, de baby ook automatisch antistoffen zou gaan aanmaken. De moeder van Bruno liet zich tijdens het derde trimester van haar zwangerschap vaccineren en nu, vlak na de geboorte, vormt baby Bruno het levende bewijs van de aanname. 

De moeder van Bruno was een van de drie vrouwen die in het ziekenhuis op vrijwillige basis meegewerkte aan een onderzoek. De onderzoekers en artsen wachten nu met spanning de geboorte van de twee andere baby’s af om te kunnen kijken of ook deze baby’s antistoffen tegen Covid-19 hebben opgebouwd.

Vaccineren zwangere vrouwen

Vooralsnog lijkt deze aanpak van immuniseren van baby’s positief uit te pakken. Op dit moment worden successen geboekt met het vaccineren van zwangere vrouwen met Moderna of Pfizer. Volgens de artsen op Ibiza zou het ook met AstraZeneca kunnen, maar hier zijn nog onvoldoende onderzoeken mee gedaan waar zwangere vrouwen bij betrokken waren.

Vorige maand beviel een vrouw uit Florida van de eerste baby ter wereld met antistoffen tegen Covid-19. Zij had zich drie weken voor de uitgerekende datum laten vaccineren.

Dit vind je misschien ook leuk