75% van de Spanjaarden kiest dit jaar voor vakantie in eigen land

door admin
75% van de Spanjaarden kiest dit jaar voor vakantie in eigen land

Dit blijkt uit een onderzoek van autobedrijf Sixt. Juli en augustus zijn volgens 84% van de ondervraagden bij uitstek de maanden om op vakantie te gaan. Slechts 16% zou liever vanaf de maand september op vakantie gaan.

Optimisme leidt tot vroege reserveringen

De optimistische vooruitzichten over het verloop van de pandemie en de vooruitgang in het vaccinatieproces lijken de Spanjaarden aan te moedigen om alvast te reserveren voor deze zomer. Cijfers van begin april toonden aan dat de Spanjaarden zelf,met 32% van de totale boekingen, de meeste reserveringen hebben gemaakt voor de zomervakantie in Spanje. Daarna volgden Nederlanders (22%), Belgen (14%), Fransen (10%) en Duitsers (8%).

Strand populair

61% van de ondervraagden zegt deze zomer aan zee door te willen brengen om te genieten van zon en strand. Het maken van een gecombineerde reis, een ‘roadtrip’, staat met 22% op de tweede plaats. Vakantie op het platteland is een goede optie is voor 11% van de respondenten. De stedentrip is minder populair: slechts 3% wil de vrije dagen gebruiken om steden te bezoeken. 

Favoriet vervoermiddel

De meeste Spanjaarden (72%) pakken het liefst de auto om met vakantie te gaan, 23% geeft de voorkeur aan het vliegtuig, om bijvoorbeeld naar de stranden van de Balearen, de Canarische Eilanden of eventueel naar buitenlandse bestemmingen te gaan. Ook worden de trein en campers als mogelijke vervoersmiddelen genoemd. Vooral de camper is de laatste tijd zeer in trek. De motor en plezierjachten worden minder vaak genoemd als optie. 

Dit vind je misschien ook leuk