Verdien jij het ook om naar Spanje te gaan?

door admin
Verdien jij het ook om naar Spanje te gaan?

Met de campagne van Turespaña, het Spaans verkeersbureau, wordt Spanje als veilige zomerbestemming gepromoot op sociale media en op plekken zoals Piccadilly Circus in Londen of op bussen in Keulen, Düsseldorf en Frankfurt in Duitsland. ‘Je verdient Spanje’ (Te mereces España) werd vorige week door minister Reyes Maroto van Industrie, Handel en Toerisme gepresenteerd in de Parador van Alcalá de Henares. 

De campagne start op maandag 17 mei en duurt 10 weken. Consumenten zullen de campagne tegenkomen in advertentie-inserts in tijdeschriften en op banners online en op sociale media in acht Europese landen. Dit zijn de vier belangrijkste bronmarkten het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Italië en nog eens vier landen waar een groeiend aantal toeristen vandaan komt zoals België, Nederland, Polen en Zweden.

De directeur van Turespaña, Miguel Sanz, legde uit er specifieke advertenties zijn ontworpen voor elk van de vier belangrijkste bezoekersniches waar de campagne zich op richt: jongeren, gezinnen, volwassenen zonder kinderen en ouderen.

Na een jaar van mobiliteitsbeperkingen als gevolg van de pandemie is het idee van de Spaanse autoriteiten dat de toerist ‘Spanje verdient’.

De campagne probeert verder te gaan dan het klassieke beeld dat nog steeds veel mensen van Spanje als vakantiebestemming hebben als vooral zon- en strandbestemming. De voordelen worden getoond van de meest uiteenlopende culturele bezienswaardigheden, steden met aantrekkelijke historische centra of de natuurlijke landschappen die zeer uiteenlopend zijn in het binnenland. 

Volgens minister Reyes Maroto staat de slogan ‘Je verdient Spanje’ “synoniem voor het vertrouwen, de kwaliteit en veiligheid” in het land. Een boodschap die de regering wil overbrengen om toeristen te helpen bij het overwinnen van hun laatste beetje verzet tegen het reizen of het verlaten van hun land. “Spanje is al bereid zich voor de wereld open te stellen”, aldus de minister. 

Dit vind je misschien ook leuk