Paniek bij selectie Spanje en UEFA na positieve test middenvelder

door admin
Paniek bij selectie Spanje en UEFA na positieve test middenvelder

De middenvelder werd vlak na zijn positieve test met een ambulance naar een adres gebracht waar hij in quarantaine moet verblijven. Deze maatregelen zijn binnen de organisatie bepaald door het ministerie van Volksgezondheid en de UEFA. Busquets hoopt dat hij snel weer uit quarantaine mag en fit genoeg zal zijn om weer aan te sluiten bij het EK.

Spaanse trainer roept vier extra spelers op

Trainer Luis Enrique houdt er echter rekening mee dat Busquets en wellicht andere spelers wegvallen vanwege een mogelijke besmetting en riep eerder deze week vier nieuwe spelers op: Brais Méndez (Celta de Vigo), Rodrigo Moreno (Leeds United), Pablo Fornals (WestHam United) en Carlos Soler (Valencia) trainen de komende dagen mee en hopen stiekem op meer.

Selectie en staf test negatief op Covid-19

Sinds bekend werd dat Busquets besmet is geraakt met het coronavirus, werd het hele nationale elftal in isolement geplaatst. Maandagavond schreef La Sexta.es dat de andere spelers van de Spaanse selectie en de technische staf allemaal negatief zijn getest.

Spaanse selectie wordt woensdag met voorrang gevaccineerd

Eerder deze maandag maakte de staf van Spanje bekend dat alle spelers van de Spaanse selectie woensdag worden ingeënt tegen het coronavirus. Dit zal gebeuren met een enkele dosis van het Janssen-vaccin. Dinsdagochtend zal deze beslissing, om de Spaanse spelers en stafleden versneld in te enten, groen licht krijgen van het ministerie van Volksgezondheid in Spanje.

Ondanks het feit dat de rest van het elftal en de staf negatief zijn getest, zullen zij ook de komende dagen in isolement verblijven op de voetbalcampus van Las Rozas, zo schreef de Spaanse nieuwssite RTVE.es maandag.

Dit vind je misschien ook leuk