Alle Spaanse regio’s bereiken initiële vaccinatiedoel

door admin
Alle Spaanse regio’s bereiken initiële vaccinatiedoel

Op de laatste dag van augustus werd de 70 procent volledig gevaccineerde mensen in Spanje behaald. Premier Sánchez maakte daarmee op het nippertje zijn belofte waar om 33 miljoen Spanjaarden volledig te vaccineren voor het einde van de zomer. Op het moment van schrijven hebben 37.632.058 mensen (79,3 procent) minstens één prik ontvangen en zijn 36.501.799 mensen (76,9 procent) al volledig gevaccineerd.

Welke Spaanse regio behaalde vaccinatiedoel als eerst?

Het tempo van vaccineren verschilt nog altijd in Spanje. Asturië was de eerste regio in Spanje die medio augustus een vaccinatiegraad van 70 procent van de inwoners bereikte. Momenteel loopt deze regio nog altijd voor op alle andere Spaanse regio’s met 84,1 procent van de inwoners die momenteel volledig gevaccineerd zijn. Op het moment van schrijven hebben alle Spaanse regio’s het doel van 70 procent gehaald hoewel de Spaanse enclaves Ceuta (67,9 procent volledig gevaccineerd) en Melilla (61,3 procent volledig gevaccineerd) nog achterblijven op dit vlak.

Vaccinatietempo Spanje vertraagt behoorlijk

Sinds het begin van het vaccineren in Spanje zijn er bijna 70 miljoen doses van een van de coronavaccins toegediend in Spanje. Dit meldde het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid op dinsdagavond. De laatste weken vertraagt het vaccineren in Spanje aanzienlijk. In de afgelopen week zijn er net iets meer dan een half miljoen prikken gezet, het laagste aantal sinds begin maart 2021.

Wanneer kan Spanje 90 procent volledig gevaccineerde bevolking bereiken?

De Spaanse regering focust zich nu op de mensen die zich nog niet hebben kunnen of willen vaccineren. Rekenaars van de nieuwssite RTVE hebben berekend dat met het huidige vertraagde vaccinatietempo het doel van 90 procent van de Spanjaarden volledig gevaccineerd in januari 2022 behaald kan worden.

Wat zijn de vaccinatiepercentages per leeftijd in Spanje?

Het vaccineren van de tieners in Spanje was een van de voornaamste doelen die de Spaanse regering onlangs stelde. Niet alleen omdat deze groep als laatst groen licht kreeg om gevaccineerd te worden, ook omdat de scholen sinds enkele weken weer zijn gestart in Spanje. Momenteel zijn drie op de vier Spaanse tieners tussen de 12 en 19 jaar volledig gevaccineerd.

Een bijzonder hoogtepunt is dat sinds kort 100 procent van de 80-plussers in Spanje volledig is gevaccineerd. 98,8 procent van de Spanjaarden tussen de 70 en 79 jaar heeft ook een volledige dosis van een van de vaccins ontvangen. Voor de Spanjaarden tussen de 60 en 69 jaar ligt dat percentage op 97,1 procent; 93,5 procent van de vijftigers, 86 procent van de veertigers, 73,8 procent van de dertigers en 73,3 procent van de twintigers is sinds vandaag volledig gevaccineerd.

Dit vind je misschien ook leuk