Op deze data gaat in steden Spanje de kerstverlichting aan

door admin
Op deze data gaat in steden Spanje de kerstverlichting aan

Na wederom een bijzonder jaar vanwege de pandemie doen veel Spaanse steden er alles aan om tradities in stand te houden en het zo sfeervol mogelijk te maken in de stad. Diverse kranten en magazines hebben in de afgelopen decennia jaarlijks aandacht besteed aan de mooiste kerstverlichting in verschillende steden in Spanje.

Málaga

Dit jaar maakt El Periódico bijvoorbeeld een top-20 van mooiste kerstverlichting in Europese steden. Volgens deze Spaanse krant behoort Málaga zeer terecht tot de twintig Europese steden met de mooiste kerstverlichting. Vooral de Calle Larios wordt genoemd als echte must-see. Op 26 november wordt de kerstverlichting in Málaga aangestoken.

Madrid

Naast Málaga wordt ook Madrid genoemd als een van de mooiste steden van Europa tijdens de Kerst. Niet alleen de kerstverlichting is prachtig in de Spaanse hoofdstad, volgens European Best Destinations zou een bezoek aan een van de kerstmarkten in Madrid hoog op het prioriteitenlijstje moeten staan. In Madrid wordt de kerstverlichting altijd de laatste donderdag van november aangestoken. Dit jaar staat dit evenement gepland op 25 november.

Vigo

Hoewel Málaga en Madrid de enige Spaanse steden zijn die in deze Europese top-20 worden genoemd, vindt El Periódico dat de prachtige kerstverlichting in Vigo een vermelding waard is. Tijdens de kerstperiode worden er in deze stad in Galicië meer dan 11 miljoen lampjes aangestoken om de stad sprookjesachtig te verlichten. Bijzonder om te noemen is dat er in Vigo gebruik gemaakt zal worden van Ledverlichting. Op 20 november zal de kerstverlichting in Vigo worden aangestoken.

Barcelona

Ook in de Catalaanse hoofdstad zullen talloze lichtjes te aanschouwen zijn tijdens de kerstperiode. Hoewel in sommige straten van Barcelona de lampjes al zijn geïnstalleerd, zal de kerstverlichting in Barcelona officieel op 24 november worden aangestoken.

Valencia

In Valencia zal de kerstverlichting nog niet in november worden aangestoken. De gemeente van Valencia heeft dit jaar extra geïnvesteerd in meer kerstverlichting. Hoewel de boom op het Playa del Ayuntamiento dit jaar niet te zien zal zijn, belooft de gemeente wel een audiovisueel spektakel met twee verlichtte ballen van 15 en 11 meter doorsnee op het plein. De exacte datum is nog onbekend maar de verlichting zal vanaf begin december te zien zijn in Valencia.

Sevilla

Ook in Sevilla kondigde de gemeente een extra investering aan voor de kerstverlichting in de stad. Op 26 november zal deze worden aangestoken in de Zuid-Spaanse stad.

De kerstverlichting zal in veel Spaanse steden te bewonderen zijn tot 6 januari, tijdens Driekoningen. Deze feestdag markeert het einde van Kerstmis.

Dit vind je misschien ook leuk