Vermeende groepsverkrachting op strand Malaga leidt tot 3 arrestaties

door admin
Vermeende groepsverkrachting op strand Malaga leidt tot 3 arrestaties

Een getuige meldde 091 dat een vrouw seksueel werd misbruikt in de zone La Malagueta, tussen het historisch centrum en de zee. De gebeurtenissen vonden plaats in de nacht van zondag op maandag. Toen kwam er in de vroege uren van maandag een telefoontje binnen bij het nummer 091 van de Nationale Politie. Een getuige waarschuwde dat een vrouw op het strand van Malagueta werd verkracht.

Op heterdaad

De agenten kwamen ter plaatse en verrasten de drie mannen op het moment van hun aanranding. Volgens de Nationale Politie was de vrouw al door een van de drie mannen verkracht. Die mannen zouden misbruik hebben gemaakt van het feit dat de vrouw dronken was. Het snelle optreden dankzij de vroege melding van de getuige voorkwam dat de andere twee mannen zich ook aan het slachtoffer konden vergrijpen. 

De politie arresteerde de drie mannen, van 19, 30 en 31 jaar oud, wegens hun vermeende betrokkenheid bij overvallen met geweld en aanranding. Met de arrestatie werd het protocol voor dit soort zaken geactiveerd.

Volgens dezelfde bronnen heeft de vrouw inmiddels aangifte gedaan. De politie onderzoekt de feiten om te achterhalen wat er precies is gebeurd en op basis daarvan te bepalen wat de juridische vervolgstappen moeten zijn.

Dit vind je misschien ook leuk