Grote honden mogen mee in Spaanse hogesnelheidstreinen

door admin
Grote honden mogen mee in Spaanse hogesnelheidstreinen

Renfe neemt de proef op de som en laat reizigers toe hun honden tot 40 kilo mee te nemen in sommige treinen op de AVE-route tussen Madrid en Barcelona. Een woordvoerder van het bedrijf geeft aan dat de test drie maanden zal duren. Als het goed werkt, wordt de regel volgend jaar ook op andere routes van de hogesnelheidstrein ingevoerd. 

Momenteel kan elke reiziger een huisdier (honden, katten, fretten en niet-pluimvee) meenemen in AVE- en langeafstandstreinen. Mits deze dieren aan de voorwaarde voldoen dat ze niet meer dan 10 kilo wegen en altijd in een kooi of dichte mand reizen. Die moet op de schoot of voor de voeten van de reiziger worden geplaatst, zodat deze geen andere stoel bezet. 

Het huisdierenticket is gratis voor degenen die een Premium-ticket kopen (de duurste optie); als je het ‘Elige’-tarief koopt, kost dat ticket 10 euro; terwijl het ticket ‘Basic’ (de goedkoopste) 20 euro is.

Op de middellange afstandstreinen en de Avant-treinen worden dezelfde regels gehandhaafd maar ligt de prijs 25% lager dan het algemene tarief. Huisdieren zijn niet toegestaan ​​op reizen met een combi trein plus buskaartje. Blindengeleide- en hulphonden reizen altijd gratis zonder gewichts- of transportbeperkingen.

Proefproject Mascota Grande’

“Deze Renfe-test is een nieuwe stap in de toewijding van het bedrijf aan zijn klanten, en waardeert daarmee het belang voor reizigers om met hun huisdieren te kunnen reizen”, zegt een woordvoerder van het bedrijf. Het proefproject, Mascota Grande genaamd, gaat op 13 september van start.

Vanaf dan zal per reiziger één grote hond (tot 40 kilo) worden toegelaten op een selectie van AVE-treinen tussen Madrid en Barcelona, ​​​​met een maximum van twee grote honden per trein (kleine honden niet meegerekend).

Na afronding van de pilot, die drie maanden zal duren, wordt het initiatief geëvalueerd om te kijken of het definitief kan worden ingevoerd. Vooralsnog laat de test nog grotere honden buiten beschouwing, zoals onder andere Mastiffs, Duitse Doggen, Bulldogs en Sint Bernards.

Dit vind je misschien ook leuk