Andalusische supermarktketen bevriest prijs van 140 producten

door admin
Andalusische supermarktketen bevriest prijs van 140 producten

Na het controversiële voorstel van Yolanda Díaz om de prijs van basisvoedingsmiddelen in het winkelmandje te beperken in het licht van de stijgende inflatie in heel Europa, hebben sommige supermarkten in ons land van de situatie gebruik gemaakt om hun klanten aantrekkelijke aanbiedingen te doen die “aangepast zijn aan de huidige situatie.

Bekijk ook: Spanje wil gezond boodschappenmandje voor vaste en lage prijs

Afgelopen maandag kwam de Carrefour met een boodschappenmandje met 30 producten voor 30 euro. In het mandje zit onder meer pasta, conserven, olie en enkele drogisterijproducten. De maatregel werd door veel consumenten enthousiast begroet op sociale media.

Tú Super

Nu heeft de Andalusische supermarktketen, ‘Tu Super’, aangekondigd dat het de prijs van 140 “basisproducten” tot minstens volgend jaar zal bevriezen. Het management van het bedrijf is van plan een einde te maken aan wat het beschouwt als de huidige “inflatoire slag” en verzekert dat het sinds mei aan die missie werkt. Ze nemen het zelf zo serieus dat het plan zelfs voor een notaris is vastgelegd. Zo wil men de transparantie van de actie garanderen. De actie loopt van 1 septembe tot en met 31 december 2022.

Rubén Navarro, het hoofd van ‘Tu Super’ zegt hierover: “We willen op een duidelijke manier overbrengen dat de agro-voedselketen in staat is zichzelf te reguleren. Dit bedrijf zal de stijging van de kosten dragen.”

De verantwoordelijke zegt “op de hoogte” te zijn van de “controverse” die deze actie in zijn sector kan veroorzaken. Hij is echter zeker van de steun van de leveranciers die de levering al hebben gegarandeerd en die op hun beurt dezelfde overeenstemming hebben bereikt met de fabrikant. 

Meer dan honderd producten

Met deze aankondiging zullen meer dan honderd producten, zowel van toonaangevende merken als van huismerken, hun verkoopprijs zien bevriezen. Het gaat om oliën, rijst, cacao, koffie, conserven, koekjes, zuivelproducten, peulvruchten, pasta, bakkerijproducten en dranken, maar ook om verse producten, drogisterij en parfumerie. Momenteel heeft de keten 20 vestigingen verspreid over de provincies Granada en Malaga waar ongeveer 200 mensen werken. 

Dit vind je misschien ook leuk