Dertien leden terroristische organisatie gearresteerd in Spanje en Marokko

door admin
Dertien leden terroristische organisatie gearresteerd in Spanje en Marokko

Volgens Spaanse nieuwsbronnen gaat het om een van de grootste antiterroristische operaties van de afgelopen jaren. Bij diverse huiszoekingen arresteerde de Policía Nacional van Spanje op dinsdagochtend 4 oktober namelijk tien mensen in Melilla en één persoon in Granada. De nationale politie-eenheden van Marokko arresteerden nog eens twee mensen in de stad Nador.

De arrestanten die op Spaanse bodem zijn aangehouden zijn dezelfde dag naar Madrid gebracht om overgedragen te worden aan de Audiencia Nacional in de Spaanse hoofdstad.

Uitbreiden terroristisch netwerk in Spanje en Marokko was doel van arrestanten

Het onderzoek loopt nog en wordt gecoördineerd door de Audiencia Nacional te Madrid. De enige informatie die vooralsnog is vrijgegeven door Spaanse en Marokkaanse diensten is dat de arrestanten allemaal lid zijn van een terroristische cel en dat ze op een of andere manier hebben bijgedragen aan het verspreiden van toespraken en digitale inhoud met een extremistisch karakter. Het doel was volgens Spaanse en Marokkaanse politiediensten om mensen te ronselen om zich aan te sluiten bij de jihadistische terroristische organisatie.

Politiek en politiechefs roemen samenwerking tussen Spanje en Marokko

Volgens het Marokkaans Centraal Bureau voor Gerechtelijk Onderzoek (BCIJ) zijn tijdens de huiszoekingen mobiele telefoons, simkaarten, computers en andere digitale media in beslag genomen. Zowel minister Grande Marlaska van Buitenlandse Zaken in Spanje als politiechef Togores van Melilla roemden de samenwerking tussen Spanje en Marokko.

Beide heren zijn onder de indruk van de doeltreffendheid van de nationale politie van Marokko en Spanje in samenwerking met andere agentschappen, waaronder Europol, in de onophoudelijke strijd tegen terrorisme.

Dit vind je misschien ook leuk