In één weekend drie vrouwen vermoord in Spanje

door admin
In één weekend drie vrouwen vermoord in Spanje

Afgelopen weekend werd de eerste man gearresteerd voor de moord op een 24-jarige vrouw. Zij werd op zaterdagochtendvroeg in Piedrabuena in Ciudad Real neergestoken in haar huis. Het regiobestuur bevestigt dat het gaat om de echtgenoot van de vrouw. Toen hulpdiensten ter plekke arriveerden konden ze alleen nog haar overlijden vaststellen.

Familie van het slachtoffer laat weten dat de vrouw samen met de verdachte een 3-jarige dochter heeft en dat zij samenwoonden. De verdachte heeft zelf de hulpdiensten ingeschakeld nadat hij zijn vrouw thuis had aangevallen.

46-jarige vrouw vermoord in Cádiz

Het tweede slachtoffer betreft een 46-jarige vrouw in El Puerto de Santa María in Cádiz. Naar verluidt is zij neergeschoten door haar 40-jarige partner. Een buurman waarschuwde de politie nadat hij schoten had gehoord. Na de inval door de Guardia Civil bekende de man vrijwel direct dat hij ‘zijn liefde’ had vermoord. Na huiszoeking werd inderdaad het levenloze lichaam van de vrouw gevonden met diverse schoten. De man was tijdens de aanhouding onder invloed van alcohol en drugs.

Roemeense vrouw van 44 vermoord in Almería

In Roquetas de Mar (Almería) arresteerde de Guardia Civil dit weekend een 30-jarige man uit Senegal voor het doden van een Roemeense vrouw met wie hij een seksuele relatie had. De man zou de vrouw hebben gewurgd na het hebben van seks. Momenteel wordt deze moord nog niet geschaard onder partnergeweld omdat de dader en het slachtoffer geen romantische relatie met elkaar hadden. Ook kan de politie nog niet uitsluiten of de vrouw werkzaam was in de prostitutie. Volgens de politie is het wel duidelijk dat het gaat om seksueel geweld met dodelijke afloop.

Aantal dodelijke aflopen van partnergeweld in Spanje loopt verder op

Het aantal vrouwen dat sinds 2003, het jaar waar de Spaanse regering begonnen is met het bijhouden van de cijfers, werd vermoord door een (ex)-partner is 1.184 waarvan nu twee in 2023. Minister Irene Montero van Gelijkheid liet weten de strijd tegen gendergeweld niet te staken.

Het telefoonnummer 016 is 24/7 bereikbaar in 52 verschillende talen voor alle slachtoffers van geweld. Ook via de mail 016-online@igualdad.gob.es en WhatsApp 600000016 kunnen slachtoffers hun verhaal kwijt. In noodsituaties kan uiteraard gebeld worden naar 112.

Dit vind je misschien ook leuk